Γιατί ο Έμπολα «προτιμά» τις γυναίκες;

Γιατί ο Έμπολα «προτιμά» τις γυναίκες;

Το 75% των θυμάτων του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα είναι γυναίκες - Οι γυναίκες εργάζονται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και ως έμποροι και εκτίθενται συχνότερα από τους άντρες στον θανατηφόρο ιό...

Γιατί ο Έμπολα «προτιμά» τις γυναίκες;
Τα τρία τέταρτα των θυμάτων του Έμπολα στην δυτική Αφρική, που είτε μολύνθηκαν από τον θανατηφόρο ιό, είτε έχουν πεθάνει, είναι γυναίκες! 
Η Julia Duncan-Cassell υπουργός για τα «Φύλα και την Ανάπτυξη» στη Λιβερία, δήλωσε σε συνεδρίαση της ειδικής ομάδας για την αντιμετώπιση του Έμπολα στη χώρα, ότι τα τρία τέταρτα των θυμάτων του Έμπολα είναι γυναίκες, επειδή αυτές εργάζονται κυρίως ως νοσηλεύτριες, ως έμποροι, αλλά και οι γυναίκες είναι αυτές που θα φροντίσουν όποιον νοσήσει στο σπίτι.



Η υπουργός της Λιβερίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «αν ένα παιδί παραπονεθεί ότι είναι άρρωστο θα του πουν πήγαινε στη μαμά σου»!

Κλείσιμο
Η ίδια σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Washington Post δήλωσε ότι οι γυναίκες της Λιβερίας πηγαίνουν στις γειτονικές χώρες Γουϊνέα και Σιέρα Λεόνε- χώρες όπου ο Έμπολα έχει ταχεία εξάπλωση - για εμπορικές συναλλαγές. Επίσης, οι γυναίκες είναι που θα φροντίσουν για την κηδεία των μελών της οικογένειάς τους, συνήθως μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, όπως κάποια θεία, ανέφερε η υπουργός.

Το υπουργείο Υγείας της Λιβερίας δήλωσε επίσημα ότι το 75% των θανάτων που έχουν καταμετρηθεί μέχρι σήμερα στη χώρα είναι γυναίκες, αναφέρει η ιστοσελίδα Buzz Feed.

Οι χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί από τον Έμπολα είναι η Νιγηρία, η Γουϊνέα, η Σιέρα Λεόνε και η Λιβερία, αλλά στην τελευταία έχει σημειωθεί ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Independent.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης