Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην ενεργούν υπό το πνεύμα της εκδίκησης, κάλεσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και τις δύο πλευρές της κλιμακούμενης παλαιστινο-ισραηλινής σύγκρουσης.
Σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί αύριο στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Ομπαμα, μεταξύ άλλων τονίζει: «Σε αυτή την επικίνδυνη στιγμή, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να προστατεύσουν τους αθώους και να ενεργήσουν κατά τρόπο λογικό και μετρημένο, όχι με κίνητρο την εκδίκηση και τα αντίποινα...Και οι δύο πλευρές πρέπει να είναι έτοιμες να δεχθούν να πάρουν ρίσκα για την ειρήνη».
Διεθνή παρέμβαση ζητεί η Ιορδανία
Η Ιορδανία απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό της "βάρβαρης επίθεσης" του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας, όπου η ισραηλινή αεροπορική επιχείρηση έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 20 Παλαιστινίων από χθες.
Η Ιορδανία καταδικάζει την στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και ζητεί τον άμεσο τερματισμό της, προειδοποιεί δε για τις συνέπειες αυτής της "βάρβαρης επίθεσης", σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της ιορδανικής κυβέρνησης Μοχάμαντ Μομάνι.
"Η Ιορδανία ζητεί από το Ισραήλ να σταματήσει κάθε είδος κλιμάκωσης. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει ενεργητικά για να σταματήσει την ισραηλινή επίθεση... Οι ισραηλινές ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τορπιλίζουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην περιοχή", αναφέρεται στην ανακοίνωση.