Δήμαρχος Άγκυρας: Κοιτάξτε τα κλαμένα μάτια μου και ψηφίστε με...

Δήμαρχος Άγκυρας: Κοιτάξτε τα κλαμένα μάτια μου και ψηφίστε με...

Αν δεν επανεκλεγεί στις ερχόμενες εκλογές, σίγουρα θα βρει δουλειά σε τουρκική σαπουνόπερα 

Δήμαρχος Άγκυρας: Κοιτάξτε τα κλαμένα μάτια μου και ψηφίστε με...
«Τουρκική σαπουνόπερα» θυμίζει η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του δημάρχου της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ. Ο υποψήφιος από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος (AKP), εξέφρασε δακρυσμένος τη δυσαρέσκειά του on camera για τον «πόλεμο» που δέχεται, ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε με τρεμάμενη φωνή: «Εντάξει, μην ψηφίσετε εμένα... αλλά πώς είναι δυνατόν να δώσετε την ψήφο σας στην αντιπολίτευση (CHP); Αυτό είναι απίστευτο».
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η HurriyetDailyNews, ο Γκιοκτσέκ δείχνει να μην αντέχει το ψυχολογικό βάρος της σκληρής προεκλογικής μάχης... και προσπαθεί με κάθε μέσο να κρατήσει το «θρόνο» του.
Τρεις ημέρες πριν από τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο εκλεκτός του Ερντογάν, νυν δήμαρχος της Πόλης Καντίρ Τοπμπάς, με 44,4%, έναντι του 57χρονου Μουσταφά Σαριγκιούλ (40,8%), υποψηφίου του κοσμικού αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP). Στην πρωτεύουσα, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ του ισλαμιστικού ΑΚΡ φαίνεται δεύτερος, με οριακή διαφορά.

Κλείσιμο
Οι δημοτικές εκλογές της Κυριακής αποτελούν το πρώτο,κρίσιμο, εκλογικό τεστ για τον Ερντογάν μετά τα σκάνδαλα με τις μίζες που συγκλονίζουν την Τουρκία.

Το ΑΚΡ είναι μπροστά στην Πόλη, αλλά όλα θα είναι ανοιχτά, μέχρι την τελευταία στιγμή, στην Αγκυρα.

Από τις 12 Δεκεμβρίου 2013, η Τουρκία εισήλθε σε ένα νέο κύκλο μιας σκιώδους πολιτικής πόλωσης, έχοντας ως σημείο αναφοράς την κυβέρνηση του ΑΚΡ και τον πρωθυπουργό Tayyip Erdoğan, εμπλέκοντας τους σε οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία αποκαλύφθηκαν ύστερα από παράνομες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και γνωστοποιήθηκαν στην τουρκική κοινωνία μέσω του διαδικτύου.

Συνεπώς, την ερχόμενη Κυριακή η τουρκική κοινωνία δεν θα ασχοληθεί μόνο με τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων που εκλέχθηκαν, αλλά θα λάβει μια απάντηση για τους νέους πολιτικούς κώδικες που θα διαμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας από την επομένη των εκλογών.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης