Τα «ρομαντικά» χρόνια του Πούτιν επί Σοβιετικής Ενωσης

Τα «ρομαντικά» χρόνια του Πούτιν επί Σοβιετικής Ενωσης

Όταν ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας ήταν μέλος της κομμουνιστικής οργάνωσης νέων της ΕΣΣΔ

Πετρέλαιο θέρμανσης σε 6 άτοκες με πιστωτική κάρτα από την Ελινόιλ
Τα «ρομαντικά» χρόνια του Πούτιν επί Σοβιετικής Ενωσης
Τη νοσταλγία του για τις παλιές, καλές μέρες επί Σοβιετικής Ένωσης εξέφρασε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ο Ρώσος πρόεδρος, παραμονές της 95ης επετείου της κρατικής κομμουνιστικής οργάνωσης νέων της ΕΣΣΔ «Komsomol», θυμήθηκε τα νεανικά του χρόνια από τα οποία έχει τις καλύτερες αναμνήσεις. 

Κλείσιμο
Την ώρα που ένας στους δύο Ρώσους νοσταλγούν την σοβιετική εποχή, ο Πούτιν αναπολεί τα «ρομαντικά χρόνια», όταν ήταν μέλος της κομμουνιστικής οργάνωσης νέων της ΕΣΣΔ.

Πριν από δύο χρόνια, ο πρώην πράκτορας της KGB είχε προτείνει την  δημιουργία μιας «Ευρασιατικής Ένωσης» με τις πρώην σοβιετικές χώρες υποστηρίζοντας πως θα αποτελέσει «ένα μοντέλο ισχυρής και διεθνικής ένωσης».

Είχε ξεκαθαρίσει, πάντως, πως στόχος του δεν είναι η αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης αλλά μια ένωση που «θα παίξει ρόλο αποτελεσματικού συνδετικού κρίκου μεταξύ Ευρώπης και της δυναμικά αναπτυσσόμενης περιοχής της Ασίας - Ειρηνικού» με στόχο την ύπαρξη ενός στενότερου συντονισμού στην οικονομική και νομισματική πολιτική.

 Χτες, ο Πούτιν τόνισε ότι «η 95η επέτειος από την ίδρυση της "Komsomol" είναι μία σημαντική ημερομηνία για την χώρα» και υποστήριξε ότι αναπολεί τα χρόνια που ήταν μέλος της κομμουνιστικής νεολαίας.

«Τότε οι σχέσεις των μελών ήταν βαθύτατες. Εκεί συμμετείχαν άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα, τις κοινωνικές κατηγορίες, από επιστήμονες έως καλλιτέχνες και βετεράνοι πολέμου», τόνισε. 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης