Συρία: Το καθεστώς ενέκρινε τον έλεγχο από επιθεωρητές του ΟΗΕ

Συρία: Το καθεστώς ενέκρινε τον έλεγχο από επιθεωρητές του ΟΗΕ

Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι επιτόπιες επιθεωρήσεις - Θα επισκεφτούν την περιοχή όπου η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι στις 21 Αυγούστου έγινε χρήση χημικών με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο εκατοντάδες άμαχοι

Συρία: Το καθεστώς ενέκρινε τον έλεγχο από επιθεωρητές του ΟΗΕ
Τέσσερις ημέρες μετά από την ημέρα, που, σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, εκατοντάδες άμαχοι έπεσαν νεκροί από επίθεση με χημικά όπλα, σε περιοχή έξω από τη Δαμασκό, η κυβέρνηση της Συρίας έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου να επισκεφτούν το σημείο οι επιθεωρητές του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το καθεστώς Άσαντ έδωσε σήμερα την έγκρισή του για να γίνει η πολυσυζητημένη επίσκεψη.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που βρίσκονται στη Συρία θα ξεκινήσουν από αύριο, Δευτέρα, τις έρευνές τους στον τόπο της επίθεσης, ανακοίνωσαν χαρακτηριστικά τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με το γραφείο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, το καθεστώς Άσαντ υποσχέθηκε να εφαρμόσει κατάπαυση του πυρός στα προάστια της Δαμασκού, όσο θα διαρκέσουν οι έρευνες της ομάδας του ΟΗΕ.

Είχε προηγηθεί μπαράζ πιέσεων από ξένα κράτη, όπως η Γαλλία και η Βρετανία, ενώ καταλυτικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε και η ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, όντας η πρώτη ανεξάρτητη πηγή που επιβεβαίωσε τη χρήση χημικών όπλων στις 21 Αυγούστου.
Κλείσιμο

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η διεθνής οργάνωση σε τρία νοσοκομεία της Δαμασκού, νοσηλεύτηκαν περίπου 3.600 ασθενείς, οι οποίοι αντιμετώπιζαν συμπτώματα από εισπνοή νευροτοξικών αερίων, εκ των οποίων οι 355 κατέληξαν.

Παρότι ακτιβιστές συγκεντρώνουν στοιχεία για την εξακρίβωση της χρήσης τέτοιων όπλων, αναμένεται ακόμα να δοθεί η άδεια πρόσβασης στη περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, σε επιθεωρητές του ΟΗΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης