Κομισιόν: «Ναι» στη συγχώνευση American Airlines - US Airways

Κομισιόν: «Ναι» στη συγχώνευση American Airlines - US Airways

Θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, με 1.500 αεροσκάφη και 6.700 πτήσεις ημερησίως

Η …«Κόζα Νόστρα» του Μπερλουσκόνι
Κομισιόν: «Ναι» στη συγχώνευση American Airlines - US Airways
Το «πράσινο φως» για τη συγχώνευση της American Airlines και της US Airways, που θα σημάνει αυτόματα και τη δημιουργία της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας εξασφαλίσει παραχωρήσεις αναφορικά με το δρομολόγιο Λονδίνο-Φιλαδέλφεια.

Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση (ύψους 8,2 δισ. ευρώ) θα ονομάζεται American Airlines, θα διαθέτει 1.500 αεροσκάφη και αναμένεται να έχει ετήσια έσοδα σχεδόν 39 δισ. δολαρίων. Επίσης, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα προσφέρει πάνω 6.700 πτήσεις ημερησίως από και προς 336 προορισμούς σε 56 χώρες.

Κλείσιμο

Σε δηλώσεις του, ο ευρωπαίος επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «είμαστε ικανοποιημένοι που η δυναμική του ανταγωνισμού θα διατηρηθεί...», προσθέτοντας ότι παράλληλα «εξασφαλίζεται η δυνατότητα επιλογής και η ποιότητα των αεροπορικών υπηρεσιών για τους επιβάτες σε αυτό το δρομολόγιο».

Εάν δεν γίνονταν αλλαγές η συγχώνευση θα δημιουργούσε μονοπώλιο στο δρομολόγιο Λονδίνο-Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης