Σνόουντεν: Θρίλερ με την πτήση «ελευθερίας» από τη Μόσχα στο Καράκας

Σνόουντεν: Θρίλερ με την πτήση «ελευθερίας» από τη Μόσχα στο Καράκας

Η γερμανική Bild «χαρτογραφεί» την πιθανότερη οδό διαφυγής του Αμερικανού πρώην πράκτορα
- Πώς θα αποφύγει τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ
- «Θολώνει» τα νερά με δηλώσεις του το «βαθύ λαρύγγι» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών

Σνόουντεν: Θρίλερ με την πτήση «ελευθερίας» από τη Μόσχα στο Καράκας
Οργιάζουν οι φήμες για το "ταξίδι προς την ελευθερία" του Εντουαρντ Σνόουντεν, του «υπ' αριθμόν 1» εχθρού των ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, το «βαθύ λαρύγγι» των υποκλοπών μπορεί αύριο να βρίσκεται στη Βενεζουέλα, τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που του προσφέρει "ανθρωπιστικό" άσυλο.
  
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο 30χρονος Αμερικανός πρώην πράκτορας παραμένει εγκλωβισμένος στη ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας, την ώρα που η γερμανική εφημερίδα "Bild" υποστηρίζει ότι μπορεί ήδη ο Σνόουντεν να έχει εγκαταλείψει τη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν και να βρίσκεται καθ' οδόν προς την Κούβα. 

Στην Αβάνα θα παραμείνει για λίρες ώρες και εν συνεχεία θα ταξιδέψει με προορισμό τη χώρα του Νίκολας Μαδούρο.
   
Κι ενώ ο Σνόουντεν έχει ζητήσει να συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων στο αεροδρόμιο της Μόσχας, η Bild αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρώην κατάσκοπος μπορεί να ξεγελά με τις δηλώσεις του, τους πάντες, καθώς ήδη ταξιδεύει αεροπορικώς με κατεύθυνση τη χώρα του Ραούλ Κάστρο. 

Κλείσιμο


Στόχος της κυβέρνησης της Μόσχας είναι να ξεφορτωθεί όσο το δυνατόν το συντομότερο τον Σνόουντεν και θα το κάνει ως εξής: σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Βild, από Τετάρτη έως Παρασκευή πραγματοποιούνται καθημερινά πτήσεις των ρωσικών αερογραμμών της Aeroflot προς τη Κούβα, χωρίς ενδιάμεση στάση. Πρόκειται για την πτήση της Aeroflot "SU 150".

H πτήση διαρκεί περίπου δώδεκα ώρες. Επί τρεις ώρες ο  Σνόυντεν θα πρέπει να παραμείνει στο αεροδρόμιο της Αβάνας, απ' όπου με αεροσκάφος θα φθάσει στον τελικό προορισμό του, το Καράκας.

Δυόμισι ώρες αργότερα θα βρίσκεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικαής που του έχει πρσφέρει ανθρωπιστικό άσυλο, αν και πριν από λίγο, η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε πως ο Σνόουντεν δεν έχει προς το παρόν απαντήσει στην προσφορά πολιτκού ασύλου που του προσέφερε η χώρα του προέδρου Μαδούρο. Στο ταξίδι του Σνόουντεν, γράφει η γερμανική εφημερίδα, θα γίνουν και κάποιες... παρατυπίες.
 
Το αεροσκάφος θα παρρεκλίνει της πορείας του, ακολουθώντας μία νότια διαδρομή, προκειμένου να αποφεύγει τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, με πρόσχημα πιθανότατα τις αναταράξεις από τις άστατες καιρικές συνθήκες.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης