Έρευνα: Τα μωρά που γεννιούνται μέσω εξωσωματικής τρεις φορές πιθανότερο να παρουσιάσουν όγκους

Έρευνα: Τα μωρά που γεννιούνται μέσω εξωσωματικής τρεις φορές πιθανότερο να παρουσιάσουν όγκους

Τι συμπέραναν οι ερευνητές που παρακολούθησαν την πορεία περισσότερων από 200.000 μωρών

Έρευνα: Τα μωρά που γεννιούνται μέσω εξωσωματικής τρεις φορές πιθανότερο να παρουσιάσουν όγκους
Τη στιγμή που πολλοί γονείς επιλέγουν την εξωσωματική, ως μέθοδο γονιμοποίησης, νέα έρευνα, έρχεται να ταράξει την ηρεμία κάποιων ανθρώπων, καθώς υποστηρίζει ότι τα παιδιά που προκύπτουν από αυτή έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο στα πρώτα χρόνια της ζωής τους από αυτά που δεν έχουν γεννηθεί μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία περισσότερων από 200.000 μωρών που γεννήθηκαν μεταξύ 1991 και 2013, μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Οι ίδιοι ανακάλυψαν ότι ο ρυθμός των όγκων ήταν τρεις φορές υψηλότερος μεταξύ των παιδιών που γεννήθηκαν μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης (1,5 ανά 1.000) έναντι αυτών που γεννήθηκαν και προέκυψαν από τον «κλασικό» τρόπο σύλληψης (0,59 ανά 1.000).

Κλείσιμο
Η ισραηλινή έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου του American Journal of Obstetrics & Gynecology, δεν είναι η πρώτη έρευνα που μελετά τους κινδύνους της εξωσωματικής γονιμοποίησης και του παιδικού καρκίνου, αλλά αυτή είναι η πρώτη έρευνα που μελετά την πορεία της υγείας των βρεφών από την αρχή της γέννησής τους μέχρι την ενηλικίωση τους.

Σύμφωνα με την American Cancer Society, τα πιο κοινά παιδιατρικά νεοπλάσματα είναι η λευχαιμία, οι όγκοι του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, τα νευροβλαστώματα, οι όγκοι Wilms και λέμφωμα, συμπεριλαμβανομένων τόσο του Hodgkin όσο και του non-Hodgkin.

Η μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion 
του Negev (BGU) ανέλυσε τα ποσοστά αυτών των καρκίνων στα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης, διαγνώστηκαν 1.498 νεοπλάσματα.

Η συχνότητα εμφάνισης νεοπλασιών ήταν υψηλότερη μεταξύ των παιδιών που γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση (1,5 / 1000) και αρκετά χαμηλότερη μεταξύ των παιδιών που προήλθαν από τον «κλασικό» τρόπο γονιμοποίησης (0,59 / 1000). 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης