Και επισήμως κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους gay η Μύκονος

Και επισήμως κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους gay η Μύκονος

Για πρώτη φορά στο «ροζ» περίπτερο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου το «νησί των ανέμων»

Και επισήμως κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους gay η Μύκονος
Στο περίπτερο gay friendly προορισμών συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά φέτος η Μύκονος. 

Το «νησί των ανέμων» αποτελεί μία ιδιαίτερη ελκυστική επιλογή για τους ομοφυλόφιλους τουρίστες και φέτος ο ελληνικός προορισμός θα βρίσκεται στο «ροζ» περίπτερο της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου.

Το νησί του Αιγαίου περιλαμβάνεται στους εκθέτες του «Pink Pavilion», όπου το Κέντρο Φιλοξενίας Μυκόνου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα ξενοδοχεία που είναι φιλικά προς τον τουρισμό LGBT.

Κλείσιμο
Τα τελευταία χρόνια στη διεθνή έκθεση τουρισμού (ΙTB) καταγράφεται μία συνεχής αύξηση ενδιαφέροντος για τον «gay- τουρισμό». Αυτό το είδος Τουρισμού αφορά αποκλειστικά τα ομόφυλα άτομα τα οποία πρόκειται να επισκεφθούν προορισμούς φιλικούς στην διαφορετικότητά τους, όπου δηλαδή νιώθουν ευπρόσδεκτοι.

Αν και η Μύκονος τα τελευταία χρόνια είναι ο κατεξοχήν «gay friendly» ελληνικός προορισμός μόλις φέτος φιγουράρει στο περίπτερο της έκθεσης του Βερολίνου.

Σύμφωνα με στοιχεία ο gay τουρισμός καταλαμβάνει το 10% στην πίτα του παγκόσμιου τουρισμού με τις συνολικές αφίξεις σε διάφορους προορισμούς να υπολογίζονται σε 75 εκατομμύρια, επισημαίνει ο Τζον Τανζέλα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Διεθνούς Ταξιδιωτικού Συνδέσμου Γκέι και Λεσβιών, IGLTA (International Gay & Lesbian Travel Association).

Το γεγονός ότι η Μύκονος συγκαταλέγεται για πρώτη φορά στο «ροζ» περίπτερο της διεθνούς έκθεσης δεν σημαίνει πως έχει αυξηθεί ο gay τουρισμός στο νησί αλλά στο ότι με το πέρασμα των χρόνων γίνεται πιο αποδεκτός. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης