PROTOTHEMA

Τεχνολογία

Τι έδειξε μεγάλη έρευνα στις ΗΠΑ

Τα παιδιά μας είναι εξαρτημένα από τα κινητά, παραδέχονται πλέον οι γονείς

Τα παιδιά μας είναι εξαρτημένα από τα κινητά, παραδέχονται πλέον οι γονείς

Το 47% των γονιών θεωρεί ότι τα παιδιά του είναι εθισμένα στις ηλεκτρονικές συσκευές και το τρεις στους δέκα παραδέχονται ότι και οι ίδιοι είναι εξαρτημένοι από τα κινητά

Πλέον οι γονείς παραδέχονται ότι τα παιδιά τους έχουν εξάρτηση από το κινητό τηλέφωνο και μάλιστα αναγνωρίζουν ότι οι ίδιοι φέρουν ευθύνη γι΄αυτό. Σύμφωνα με έρευνα των ινστιτούτων «Common Sense Media» and «SurveyMonkey» που δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα «USA TODAY», σχεδόν οι μισοί γονείς, το 47%, στις ΗΠΑ θεωρούν ότι τα τέκνα τους έχουν εθιστεί στις ηλεκτρονικές συσκευές. Την ίδια ώρα, το 32% των γονιών θεωρεί ότι και οι ίδιοι είναι εξαρτημένοι από τα κινητά. 


Επιπλέον, οι μισοί γονείς ανησυχούν για το πώς μπορεί να επηρεαστεί η ψυχική υγεία των παιδιών τους από την τεχνολογία. Σχεδόν ένας στους πέντε ανησυχεί «εξαιρετικά» ή «πολύ» για τυχόν επιπτώσεις των ηλεκτρονικών συσκευών στην ψυχική υγεία των τέκνων τους. 

«Ο εθισμός στην τεχνολογία απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς, ιδίως όσους έχουν εφήβους», δήλωσε ο Τζον Κοέν, επικεφαλής ερευνητής της ινστιτούτου «SurveyMonkey».

Σύμφωνα με την έρευνα, το 89% των γονιών πιστεύει ότι είναι στο χέρι τους να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα παιδιά τους τα κινητά τηλέφωνα.  

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 25 και 20 Ιανουαρίου σε δείγμα 4.201 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 1.024 γονιών με παιδιά κάτω των 18 ετών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ πολλοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί επικεντρώνουν την έρευνά τους στις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ψυχική υγεία των χρηστών, κυρίως των παιδιών και εφήβων. 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Addicted24/02/201800:23

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΑ ΔΕΙΣ !!!!!

Απάντηση
@23/02/201816:26

Δυστυχώς σήμερα, ο μόνος άσσος που έχει στον μανίκι του ένας γονιός απέναντι στο παιδί του είναι Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΟΥ WIFI.

Απάντηση
Τεχνοκράτης και πατέρας23/02/201812:57

Θα είμαι επίτηδες προκλητικός. Μικρή αναφορά στο background μου. Είμαι 54 ετών, έχω σπουδάσει ηλεκτρολόγος στο ΕΜΠ και έχω κάνει μεταπτυχιακό στην πληροφορική στην Γερμανία. Εργάζομαι στην πληροφορική απο το 1989 και έχω γνωρίσει όλη την εξέλιξη της τεχνολογίας απο τις κάρτες με τη γραφή Hollerith για Fortran 77 ως σήμερα με τη χρήση γλωσσών ruby, python, c# κλπ. Τέλος είμαι πατέρας 1 κόρης 17 και 1 γιού 14. Ακριβώς επειδή δεν είμαι (εδώ αρχίζει το προκλητικός) αμόρφωτος τεχνολογικά ποτέ δεν έγινα θύμα καμίας τεχνολογίας. Οσο πιο αγράμματος είσαι τόσο πιο εύκολα γίνεσαι θύμα των επιτήδειων του marketing. Στα παιδιά μου δεν επιτρέπω μόνιμα κινητό (μόνο όταν βγαίνουν εκτός σπιτιού για να διασκεδάσουν) και η χρήση των tablets-ΗΥ κλπ γίνεται για μερικές ώρες την εβδομάδα με γονεικό έλεγχο κυρίως για music, games. Οταν έχουν σχολική εργασία σε ΗΥ ελέγχω πλήρως το ότι δεν παρεκκλίνουν απο το ζητούμενο δηλ. τη δουλειά τους. Εχουν συνηθίσει πια και δεν τα ενοχλεί καθόλου που δεν έχουν facebook κλπ Μάλιστα εκνευρίζονται απο τους φίλους και συμμαθητές τους όταν βγαίνουν έξω και τους βλέπουν να είναι κολλημένοι στο κινητό τους. Δυστυχώς οι αγράμματοι γονείς έχασαν τον αυτοέλεγχο τους με τα τεχνολογικά επιτεύγματα (smartphones, ΗΥ ) και άφησαν και τα παιδιά τους στο έλεος των marketeers ώστε να κονομάνε οι διάφοροι Zuck και να γίνονται zombies οι άνθρωποι. Κλείνω με το εξής: Smartphone lover + facebook, twitter (χωρίς να είναι εργαλείο δουλειάς) = τενεκές (θύμα και όχι σωστός χρήστης).

Απάντηση
HLI24/02/201810:43

Απόλυτα σωστός.

Απάντηση
Τριανταρης Πατέρας23/02/201813:23

Είσαι οπισθοδρομικός αλλά δικαιολογείται από την προχωρημένη ηλικία σου. Μεθαυριο τα δικά μου παιδιά θα έχουν υπάλληλους τα δικά σου παιδιά τα οποία τεχνηέντος τα απέκλεισες από το μέλλον τους. Πιστευεις ακόμα στις γειτονιές και στις "αλάνες" των οποίων οι εποχές έχουν παρέλθει. Νομίζεις ότι τα κοινωνικά δίκτυα είναι μόδα που θα περάσει και δεν έχεις καταλάβει ότι ήρθαν για να μείνουν. Το μέλλον είναι παιδιά σαν τον Ελον Μανσκ που στα 13 του έφτιαξε το πρώτο του βιντεοπαιχνίδι (και αυτός εθισμένος έχει δηλώσει) και όχι τα δικά σου ψηφιακά αναλφάβητα παιδιά που δεν θα βρίσκουν δουλειά διότι ο δερβέναγκας πατέρας τους φοβόταν το facebook μην τους φάει την παιδική αθωότητα.

Απάντηση
Εικοσιεφτάχρονος24/02/201811:06

Να δω όταν θα φτάσεις στα 54 εάν θα υποστηρίζεις πως η γνώμη σου είναι οπισθοδρομική λόγω της παρωχημένης ηλικίας σου. Λόγω του ότι δεν έχεις την απαραίτητη τεχνογνωσία και δεν μπορείς να κατανοήσεις τη χρήση της τεχνολογίας ως εργαλείο, μπερδεύεις τα κοινωνικά δίκτυα με τα βιντεοπαιχνίδια και το "τεχνολογικό αλφαβητισμό". Ο τεχνολογικός αλφαβητισμός δεν προκύπτει από τη συμμετοχή στα κοινωνικά δίκτυα.

Απάντηση
Κώστας24/02/201810:55

Εάν θαυμάζεις και θεωρείς πρότυπο της κοινωνίας ένα 13'χρονο δικτυακό ζόμπι είσαι άξιος της μοίρας σου.

Απάντηση
planet24/02/201810:28

Τα παιδία σου θα βγούνε μορφωμένα από το Facebook και το Twitter και θα κάνουν υπάλληλους τα δικά του παιδιά που τα μορφώνει με τον σωστό τρόπο. Και εσύ έγινες και πατέρας τώρα...

Απάντηση
30-άρα μητέρα όχι προχωρημενης ηλικιας με faceboo24/02/201810:00

Δυστυχώς δεν καταλάβατε καν τι εννοεί ο κύριος "προχωρημένης ηλικίας". Εδώ οι γκουρού της πληροφορικής στη Sillicon Valley στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία απαλλαγμένα τεχνολογίας, σε επαφή με τη φύση, την τέχνη, τις φυσικές επιστήμες στη πράξη, τον άνθρωπο ώστε να καλλιεργήσουν δεξιότητες οι οποίες αδρανούν με τη χρήση της τεχνολογίας στις ευαίσθητες παιδικές και εφηβικές ηλικίες. Σας αρέσει δεν σας αρέσει ο εγκέφαλος καίγεται με την ανούσια χρήση των social media και games. Την επαφή με την τεχνολογία πρεπει να την εισάγουμε ουσιαστικά και με σύνεση. Επειδή οι γονείς είναι ανεξέλεγκτα πρόβατα, κανουν και τα παιδιά τους έτσι δυστυχώς. Εμείς οι γονείς πρεπει να βαλουμε όρια και όχι να δικαιολογούμαστε ότι όλοι έτσι κανουν.

Απάντηση
DrT23/02/201813:22

Μαζί σου φίλε!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία