Η Microsoft υπολογίζει το bitcoin

Η Microsoft υπολογίζει το bitcoin

Η αξία του εικονικού νομίσματος κατρακυλά και πάλι τις τελευταίες ημέρες, λόγω των πολλών τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα συναλλαγών

Η Microsoft υπολογίζει το bitcoin
Το bitcoin, το πιο γνωστό από τα εικονικά νομίσματα του διαδικτύου, εντάχθηκε στις ισοτιμίες που υπολογίζει η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing. Η αναγραφή «btc to usd» δίνει την τρέχουσα ισοτιμία του Bitcoin σε δολάρια (ή άλλα φυσικά νομίσματα), με βάση τα στοιχεία που παρέχει η υπηρεσία ψηφιακού πορτοφολιού Coinbase.

Ο μηχανισμός απευθείας υπολογισμού της ισοτιμίας του Bitcoin μέσω του Bing είναι προσβάσιμος από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ινδία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, καθώς αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες τις επόμενες εβδομάδες.

Πάντως, την ίδια στιγμή η ισοτιμία του Bitcoin κατρακυλά και πάλι, καθώς συνεχίζονται τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα με το σύστημα συναλλαγών. Το ιαπωνικό ανταλλακτήριο MtGox έχει παγώσει τις μεταφορές, από τη στιγμή που ανιχνεύτηκε «ασυνήθιστη δραστηριότητα» και όπως ανακοινώθηκε η έρευνα αποκάλυψε ότι ήταν δυνατό σε κάποιους επίδοξους απατεώνες να ξεγελάσουν το σύστημα και να διπλασιάσουν τον αριθμό των bitcoins που μετέφεραν.

Κλείσιμο
Ετσι η ισοτιμία του bitcoin υποχώρησε μέχρι και τα 500, από τα 680 δολάρια όπου διαπραγματεύονταν τις τελευταίες μέρες, όταν μάλιστα στις αρχές Δεκεμβρίου είχε υπερβεί τα 1.200, ακολουθώντας τις συχνά κατακόρυφες διακυμάνσεις του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης