Το Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς δημοσιογράφων που έκαναν ρεπορτάζ για τον Μασκ

Το Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς δημοσιογράφων που έκαναν ρεπορτάζ για τον Μασκ

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας ισχυρίστηκε ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του ίδιου και της οικογένειάς του

musk
Το Twitter μπλόκαρε τους λογαριασμούς αρκετών γνωστών δημοσιογράφων των ΗΠΑ οι οποίοι έκαναν ρεπορτάζ για την εταιρεία αλλά και τον νέο ιδιοκτήτη της Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το νέο αφεντικό της της πλατφόρμας υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έκαναν doxxing – αποκάλυπταν δηλαδή την τοποθεσία του σε πραγματικό χρόνο, θέτοντας σε κίνδυνο τον ίδιο και την οικογένειά του.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ρεπόρτερ από έντυπα όπως η Washington Post, οι New York Times, το Mashable και το CNN ανέφεραν ότι είχαν αποκλειστεί από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ότι τα tweets τους δεν ήταν πλέον ορατά. Ο Μασκ είπε ότι τα εν λόγω προφίλ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Αμερικανός αθλητικός και πολιτικός σχολιαστής και συγγραφέας Κιθ Όλμπερμαν, αφορούσαν άτομα που είχαν δημοσιεύσει την τοποθεσία του σε πραγματικό χρόνο, επισημαίνοντας ότι αυτό ισοδυναμούσε «βασικά με συντεταγμένες δολοφονίας».



«Δεν ενημερώθηκα εκ των προτέρων. Δεν έχω κάποιο λάβει κάποιο email ούτε η εταιρεία επικοινώνησε μαζί μου για τον λόγο της αναστολής», έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος των New York Times Ράιαν Μακ μέσω νέου λογαριασμού. Δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης από την εφαρμογή λέγοντας ότι έχει τεθεί σε οριστική αναστολή. «Κάνω ρεπορτάζ για το Twitter, τον Έλον Μασκ και τις εταιρείες του. Και θα συνεχίσω να το κάνω» πρόσθεσε.

Ο Μασκ στη συνέχεια έκανε μια δημοσκόπηση μεταξύ των ακολoύθων του για το πότε πρέπει να ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς. Το αποτέλεσμα της «κάλπης» ήταν η άρση της αναστολής των λογαριασμών. Ο Μασκ προχώρησε στη διεξαγωγή και δεύτερης δημοσκόπησης με λιγότερες επιλογές με τα αποτελέσματα να κλίνουν πάλι προς την άρση των περιορισμών. «Κάνετε doxxing, μπλοκάρεστε, τέλος της ιστορίας, αυτό είναι», είπε ο Μασκ λίγο μετά την πρώτη του δημοσκόπηση.

Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα:

Ισόβια για κανίβαλο που σκότωσε άνδρα με τον οποίο βγήκε ραντεβού και έφαγε τον έναν του όρχι

Οικογενειακό δράμα στην Μεσαρά: Νεκρά τρία αδέρφια μέσα σε λίγα χρόνια


Αναστολή της κομματικής ιδιότητας θα ζητήσει η Σπυράκη - Αποφάσεις στον «πρωινό καφέ» στο Μαξίμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης