Γιάννης Μανωλάς: O Eλληνας πρωταθλητής των 53 νοκ άουτ

Γιάννης Μανωλάς: O Eλληνας πρωταθλητής των 53 νοκ άουτ

Το παρατσούκλι του είναι «Μπρουτάλ». Ρίχνει τους αντιπάλους του στο καναβάτσο σε δευτερόλεπτα 

Γιάννης Μανωλάς: O Eλληνας πρωταθλητής των 53 νοκ άουτ
Πάντα μια ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, όπου και αν αυτή συμβαίνει, από τους ουρανούς του Αιγαίου μέχρι τον στίβο μάχης του «Survivor», έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον όταν αυτή η αντιπαράθεση έχει να κάνει με πολύ, κυριολεκτικά, ξύλο, έντονο πάθος και με τον Ελληνα στο τέλος, ή αν θέλετε στην προκειμένη περίπτωση, αρκετά πριν από το τέλος, να ρίχνει τον Τούρκο στο καναβάτσο.
 
Ο λόγος για την ελληνοτουρκική μονομαχία στο ρινγκ του τελικού του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος kickboxing που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Εκεί όπου ο δικός μας Γιάννης Μανωλάς κατάφερε μέσα σε 3 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, μόλις στον 2ο από τους 5 προβλεπόμενους γύρους, να ρίξει νοκ άουτ τον Τούρκο αντίπαλό του Χαμντί Κουζγκούν, πετυχαίνοντας να κερδίσει τη χρυσή ζώνη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της WKU στη χώρα μας. «Το kickboxing συνδυάζει τα πάντα, πυγμαχία, χέρια, γόνατα, πόδια. Το διάλεξα επειδή μου άρεσε το γεγονός ότι είναι ένα άθλημα στο οποίο συμμετέχεις με όλο σου το σώμα. Θέλει πολλή συγκέντρωση και πολύ καλό βηματισμό. Επίσης είναι πολύ γρήγορο. Παίζεις με το μυαλό. Οι αγώνες είναι 3 γύροι και όταν παίζεις για τίτλο είναι 5 γύροι. Σε βοηθά επίσης να αποκτήσεις αυτοπειθαρχία, αφού το πρώτο πράγμα που συνειδητοποιείς είναι ότι θα πρέπει να διατηρείς σε κάθε περίπτωση την ψυχραιμία σου όχι για να χρησιμοποιήσεις, αλλά για να μη χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις και τις δυνατότητές σου. Στις μέρες μας, όμως, το να έχει κάποιος την ικανότητα της αυτοάμυνας είναι κάτι που σίγουρα βοηθάει εάν τυχόν προκύψει μια επικίνδυνη κατάσταση. Αυτός εξάλλου είναι και ένας από τους βασικούς λόγους για την όλο και μεγαλύτερη δημοφιλία που απολαμβάνει το kickboxing τόσο ανάμεσα στις μικρές ηλικίες όσο και μεταξύ των γυναικών», αναφέρει ο Γιάννης Μανωλάς μιλώντας στο «ΘΕΜΑ».
 
Νοκ άουτ σε 36 δευτερόλεπτα
Κλείσιμο

Πρωταθλητής Ελλάδας από τις 11 Μαρτίου, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση επί όλων των αντιπάλων του στο πλαίσιο της διοργάνωσης FFC 28 «Greece vs Rest of the World», ο Γιάννης Μανωλάς κατάφερε κάτι που κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο: να ρίξει μέσα σε μόλις 36 δευτερόλεπτα τον αντίπαλό του νοκ άουτ, προς... δυσαρέσκεια πολλών θεατών που περίμεναν ότι το θέαμα θα κρατούσε λίγο παραπάνω. 
Καθόλου τυχαία, στον χώρο του kickboxing ο Γιάννης Μανωλάς είναι περισσότερο γνωστός με το παρατσούκλι «Μπρουτάλ» - κι αυτό γιατί, όπως λέει ο ίδιος, παίζει μόνο για το νοκ άουτ. «Τους κανόνες τους μαθαίνεις, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Ο κάθε αθλητής αναπτύσσει μια τακτική. Η τακτική η δική μου είναι να πάρω τον αέρα του αντιπάλου. Δουλεύω πολύ με τα μάτια, συγκεντρώνομαι. Δουλεύουν και οι πέντε αισθήσεις μου. Τα υπόλοιπα τα κάνει ο βηματισμός. Μερικές φορές νιώθω ότι δεν πατάω στο έδαφος, ότι πετάω. Αυτό συμβαίνει επειδή κινούμαι άλλοτε αργά, άλλοτε γρήγορα, μέχρι να ζυγίσω τον αντίπαλο. Το σπορ θέλει άριστη φυσική κατάσταση, δύναμη και καλή ψυχολογία. Πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος, να έχεις αντίληψη και αντανακλαστικά. Εχω μάθει πάρα πολλά από τους αντιπάλους μου. Σε κάθε αγώνα γίνομαι καλύτερος», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 




Στο Αλιβέρι κατάφερε μέσα σε 3 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα να κατακτήσει το ευρωπαϊκό χρυσό

Εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει συνήθως, ο Γιάννης Μανωλάς ανακαλύπτει το kickboxing σε ηλικία 17 ετών. Από την πρώτη στιγμή νιώθει ότι είναι το άθλημα που του ταιριάζει καλύτερα σε σχέση με την πυγμαχία, την άλλη του μεγάλη αγάπη. Από την αρχή θα δει το kickboxing επαγγελματικά. Στόχος του είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται - και θα τα καταφέρει.  Υπό την επίβλεψη του προπονητή Γιάννη Θεοφάνους, έχει λάβει τα τελευταία χρόνια μέρος σε περισσότερες από 25 διοργανώσεις πετυχαίνοντας το σχεδόν ακατόρθωτο: να ρίξει 53 φορές στο καναβάτσο τους αντιπάλους του, έχοντας υποστεί αντίστοιχα μόλις 4 ήττες σε παγκόσμια τουρνουά στην Ελλάδα, στην Ολλανδία, στην Ιταλία, στην Αυστραλία κ.α., πάντα με τη φανέλα του Fight Club Γαλατσίου.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης