Έσπασε με γροθιά το δόντι του Γιαννιώτα ο βοηθός του Μπαζντάρεβιτς!

Έσπασε με γροθιά το δόντι του Γιαννιώτα ο βοηθός του Μπαζντάρεβιτς!

Απαράδεκτη επίθεση από τον βοηθό προπονητή της Βοσνίας  που επιτέθηκε στον Έλληνα άσο - Ντου κι από τους Βόσνιους οπαδούς προς την Ελληνική κερκίδα - Όλα ξεκίνησαν από την έντονη λογομαχία των συμπαικτών στη Ρόμα, Τζέκο και Μανωλά!

Έσπασε με γροθιά το δόντι του Γιαννιώτα ο βοηθός του Μπαζντάρεβιτς!
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα οι συμπαίκτες στη Ρόμα Κώστας Μανωλάς και Έντιν Τζέκο είχε έντονη λογομαχία, η οποία όμως προκάλεσε γενικότερη ένταση στον αγωνιστικό χώρο.

Κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων προς τα αποδυτήρια ο προπονητής της Βοσνίας Μεχμέτ Μπαζντάρεβιτς φαίνεται ξεκάθαρα να λέει κάτι στον Καπίνο, αλλά στα πέντε μέτρα πιο μπροστά Τζέκο και Μανωλάς αντάλλαζαν "γαλλικά".

Αν και συμπαίκτες στη Ρόμα, οι δύο τους ξέφυγαν και ο Τζέκο έπιασε από τον λαιμό τον Μανωλά που τον απώθησε για να προσπαθήσουν να επέμβουν οι συνοδοί της ελληνικής αποστολής, αλλά στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και άλλοι παίκτες.

Κλείσιμο
Δείτε τη γροθιά που δέχτηκε ο Γιαννιώτας



Ο Μπέσιτς έτρεξε και χτύπησε από πίσω τον Μανωλά, όμως είχαν φτάσει κι οι υπόλοιποι Έλληνες παίκτες με τον Γιαννιώτα να προσπαθεί να απομακρύνει τον Βόσνιο παίκτη, αλλά να δέχεται αρχικά κλωτσιά από τον βοηθό προπονητή της Βοσνίας, ο οποίος στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε με αποτέλεσμα να του σπάσει ένα δόντι!.

Δείτε κι ένα δεύτερο βίντεο από την ένταση όπως δημοσιεύτηκε στην Βοσνιακή ιστοσελίδα klix.ba



Την ίδια ώρα κάποιοι οπαδοί της Βοσνίας επιχείρησαν να κινηθούν προς την κερκίδα που φιλοξενούσε τους ηρωικούς 30 Έλληνες οπαδούς με την Αστυνομία να επεμβαίνει, αλλά τα ΜΜΕ της Βοσνίας να κάνουν αναφορές για τραυματίες Έλληνες οπαδούς.






Πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι
Η Εθνική ομάδα έκανε κατάθεση ψυχής στην έδρα της Βοσνίας και με την λευκή ισοπαλία που απέσπασε κατάφερε να κρατηθεί στη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, διατηρώντας παράλληλα και τις ελπίδες της να διεκδικήσει την πρωτιά από το Βέλγιο.

«Δεν σας έχω ζητήσει ποτέ κάτι. Σήμερα όμως είμαι σίγουρος ότι θα δώσετε το 100% και θέλω να μου κάνετε δώρο τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας».

Ε, όταν ο συνήθως λιγομίλητος Σωκράτης Παπασταθόπουλος κάνει… διάγγελμα έστω και λόγω γενεθλίων, τότε πολύ απλά όλοι ακολουθούν πιστά τις εντολές του! 

Έτσι μπήκαν στην Ζένιτσα 11 κομάντος (14 συνολικά με τις αλλαγές που έγιναν) οι οποίοι πείσμωσαν ακόμη περισσότερο από τις προκλητικές και απαράδεκτες αποδοκιμασίες των Βόσνιων κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου (δυστυχώς ηλίθιοι υπάρχουν παντού) και κάνοντας πραγματική κατάθεση ψυχής πανηγύρισαν μια τεράστιας σημασίας ισοπαλία, που θα μπορούσε να ήταν και νίκη αν ο Πέτρος Μάνταλος δεν έχανε την ευκαιρία της χρονιάς στο 82’.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Μίχαελ Σκίμπε μπορεί να ξάφνιασε με την επιλογή του να ρίξει στο βασικό σχήμα τους Ζέκα, Μπακασέτα, αλλά ο πρώτος έκανε εξαιρετική δουλειά (κι ίσως τρέχει ακόμη αφού ήταν συγκλονιστικός) ενώ ο Μπακασέτας ντούμπλαρε μια χαρά με τον Σταφυλλίδη όση ώρα αγωνίστηκε.

Οι Βόσνιοι, επηρεασμένοι κι αυτοί από το ότι βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν είχαν σε κακή μέρα τους Πιάνιτς, Τζέκο με τον δεύτερο στο 12’ να βγάζει την ασίστ στον Βίστσα με τον Καρνέζη όμως να βγαίνει γρήγορα και να διώχνει το πλασέ του με τα πόδια.

Στο 16’ οι Βόσνιοι έχασαν και τον Λούλιτς με τον Μπαζντάρεβιτς να ρίχνει στο ματς τον Κόντρο και στο 22’ ο τελευταίος άγγιξε το γκολ όταν ευνοήθηκε από τις κόντρες, βρέθηκε μόνος του όμως ο Καρνέζης και πάλι είπε όχι…

Μετά το 20’ η Εθνική κράτησε λίγο περισσότερο τη μπάλα στα πόδια, έκανε κάποιες τελικές προσπάθειες, αλλά η εικόνα του αγώνα ήταν «δεν απειλούμαστε, δεν απειλούμε…».

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για την Ελλάδα, με τον Δώνη να κάνει ντεμπούτο αντί του Μπακασέτα (γύρισε το πόδι του) και ο νεαρός άσος της Νις ήταν εξαιρετικός.

Με την Ελλάδα να συνεχίσει να αμύνεται υποδειγματικά ο Δώνης έδειχνε διάθεση να απειλήσει και το παιχνίδι ήταν στην απόλυτη ισορροπία.

Από ένα σημείο και μετά άρχισε να φαίνεται η κούραση και στις δύο ομάδες για να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου τα είδαμε όλα.

Στο 82’ χάθηκε η τεράστια ευκαιρία για να «σκοτώσουμε» τους Βόσνιους όταν μετά από κόρνερ των γηπεδούχων η Ελλάδα ξεδίπλωσε υποδειγματική αντεπίθεση με τους Φορτούνη, Μάνταλο, Δώνη να κρύβουν τη μπάλα κι ο τελευταίος να πασάρει στον Μάνταλο που μόνος του απέναντι στον Μπέγκοβιτς πλάσαρε άουτ!

Οι Έλληνες τραβούσαν τα μαλλιά του, οι Βόσνιοι ξύπνησαν και σε ένα δίλεπτο (84’-85’) έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες. Αρχικά με το σουτ του Τζέκο που έβγαλε με τα ακροδάχτυλα ο Καρνέζης και κατόπιν στο 85’ όταν από το κόρνερ ο Μπίτσαξιτς έκανε την κεφαλιά κι ο Έλληνες πορτιέρο με εκπληκτική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Κι αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα με το τελευταίο σφύριγμα του Ριτσόλι να βρίσκει τους Έλληνες να πανηγυρίζουν.

Τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (9/6)
Βοσνία – Ελλάδα 0-0 
Εσθονία – Βέλγιο 0-2
Γιβραλτάρ – Κύπρος 1-2

Η βαθμολογία:
1. Βέλγιο 16 (24-2)
2. Ελλάδα 12 (10-3)
3. Βοσνία 11 (13-5)
4. Κύπρος 7 (5-9)
5. Εσθονία 4 (5-17)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-24)

*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας
**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης