Συναίνεση για τον Κουτρομάνο - Επιφυλάξεις για προτεινόμενα μέλη του ΕΣΡ

Συναίνεση για τον Κουτρομάνο - Επιφυλάξεις για προτεινόμενα μέλη του ΕΣΡ

Τη λίστα των προτεινόμενων μελών του ΕΣΡ μελετούν τα κομματικά επιτελεία - διακοπή στη διάσκεψη των προέδρων

Συναίνεση για τον Κουτρομάνο - Επιφυλάξεις για προτεινόμενα μέλη του ΕΣΡ
Σε δεκάλεπτο διάλειμμα προκειμένου τα κομματικά επιτελεία να μελετήσουν το σύνολο της λίστας που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για την στελέχωση του ΕΣΡ προχώρησε η Διάσκεψη των Προέδρων.

Από τις εισαγωγικές τοποθετήσεις διαφαίνεται ευρύτατη συναίνεση μόνο στο πρόσωπο του κ. Αθανάσιου Κουτρομάνου. Για τον υπόλοιπο κατάλογο έχουν εκφράσει επιφυλάξεις οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Ενωσης Κεντρώων καθώς θέλουν να μελετήσουν την σύνθεσή του προκειμένου να διαπιστώσουν εάν το ΕΣΡ θα είναι υπερκομματικό ή αν η πλειοψηφία του θα λειτουργεί υπερ της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποτελείται από 24 μέλη που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των 4/5 ορίζεται στις 19 θετικές ψήφους. Από τις εισαγωγικές τοποθετήσεις φαίνεται να έχουν εξασφαλιστεί 18 θετικές ψήφοι από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Αυτό σημαίνει ότι τα πάντα θα κριθούν από την στάση που θα κρατήσουν τα τρία μέλη από Δημοκρατική Συμπαράταξη (Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Κρεμαστινός) και Ενωση Κεντρώων (Μάριος Γεωργιάδης).

Υπενθυμίζεται ότι οι Ανδρέας Λοβέρδος Δημήτρης Κρεμαστινός και Μάριος Γεωργιάδης έχουν ζητήσει διάλειμμα προκειμένου να μελετηθεί η πρόταση στελέχωσης στο σύνολό της.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε αρχικά ότι το κόμμα του δεν έχει πρόβλημα με την τοποθέτηση του κ. Αθανάσιου Κουτρομάνου στην θέση του προέδρου του ΕΣΡ για να προσθέσει ότι «Σήμερα ο κ. Παππάς έκανε μια δήλωση μετριοπαθή. Δεν αποκλείεται όμως αύριο να επαναφέρει το 4. Γι αυτό μας προβληματίζει μήπως ο υπουργός με αυτές τις εμμονές προσπαθεί μέσα από την πλειοψηφία των μελών του ΕΣΡ να πετύχει αυτό που θέλει.  Με τον κ. Κουτρομάνο συμφωνούμε και λυπάμαι που δεν τον προτείναμε εμείς. Όμως πρέπει να μας δοθεί χρόνος για να μελετήσουμε τα υπόλοιπα πρόσωπα».
Κλείσιμο

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος της συναίνεσης φαίνεται πως έχει ανοίξει. Ενδεχομένως, μετά την διακοπή να υπάρξει οριστική συμφωνία για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο να «κλειδώσει» η επιλογή του προέδρου ή και του αντιπροέδρου και να επανέλθει η Διάσκεψη εντός των επόμενων ημερών για τα υπόλοιπα μέλη.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης