Κυρίτσης: Κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ όσα λέω για Σακκά-Σεϊσίδη

Κυρίτσης: Κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ όσα λέω για Σακκά-Σεϊσίδη

Ο βουλευτής επιμένει στις δηλώσεις του για διώξεις «φρονηματικού χαρακτήρα» και τα μαθήματα στους δημοσιογράφους - Σε αμηχανία το κυβερνών κόμμα για τη στήριξή του στους δύο συλληφθέντες

Κυρίτσης: Κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ όσα λέω για Σακκά-Σεϊσίδη
Οι περίεργες διασυνδέσεις ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ
με αριστερίστικες ομάδες και οι ιδεολογικές εμμονές σε δήθεν αντιεξουσιαστικές και αντικρατικιστικές δράσεις, εξελίσσονται σε μόνιμο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, η οποία μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε η ιστορία με τις καταλήψεις και τις εφόδους των «αλληλέγγυων» ακόμα και σε εκκλησίες, καλείται να διαχειριστεί και το θόρυβο που προκάλεσε η ιδιότυπη στήριξη του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση στους συλληφθέντες Σακκά και Σεϊσίδη.

Η Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου απόφευγαν επιμελώς να παρέμβουν στο θέμα, παρότι υπήρξε έντονη αντίδραση από τη
ΝΔ
Κλείσιμο
, στην οποία απάντησε ο ίδιος ο βουλευτής, ο οποίος άνοιξε και το θέμα. Η απροθυμία της κυβέρνησης να μπει με οποιονδήποτε τρόπο στη δημόσια συζήτηση – καίτοι ο κ. Κυρίτσης ισχυρίζεται ότι απευθύνεται μόνο στους διαδικτυακούς «φίλους» του – είναι εμφανής. Τα πολλά καυτά μέτωπα που αντιμετωπίζει η ηγεσία της κυβέρνησης σε διάφορους δεν επιτρέπουν ενασχόληση σε αυτή τη φάση με θέματα, που μόνο φθορά και θολούρα μπορούν να επιφέρουν στην εικόνα της. Άλλωστε, ακόμα προσπαθούν να μετρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση την πολιτική ζημιά που προκάλεσε η ιστορία με την έφοδο αντιεξουσιαστών σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης και οι τριγμοί, που προκλήθηκαν τότε στις σχέσεις με την εκκλησία εξαιτίας της καθυστερημένης αντίδρασης των αρμόδιων υπουργών.  

Αυτή τη φορά ο κ. Κυρίτσης φαίνεται να μένει μόνος στη σύγκρουση για τους Σακκά – Σεϊσίδη, καθώς σε αντίθεση με την πλήρη στήριξη, που παρείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην αστυνομία για τη σύλληψη των δύο καταζητούμενων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να στείλει μήνυμα ότι πρόκειται για διώξεις «φρονηματικού χαρακτήρα». Μόνο «πολιτικούς κρατούμενους» δεν τους χαρακτήρισε! Η στάση του κ. Κυρίτση δείχνει να συντηρεί την υποβόσκουσα ή ενίοτε και ανοιχτή βεντέτα της Κουμουνδούρου με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της αστυνομίας, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της αμφισβήτησης των ενεργειών της Κατεχάκη σε θέματα που αφορούν  την ιδιόμορφη και ακραία πολιτική δράση, η οποία υιοθετεί συχνά και παράνομες μεθόδους.

Κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ αυτά που λέω για Σακκά-Σεϊσίδη
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Δευτέρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη όχι μόνο επέμεινε στις δηλώσεις του όσον αφορά τις δηλώσεις του για την υπόθεση Σακκά-Σεϊσίδη αλλά και υποστήριξε ότι «αυτά που λέω είναι κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ, και σε μεγάλο βαθμό κυβερνητική πολιτική».

Παράλληλα είπε ότι ο ίδιος δεν είναι από τους ανθρώπους που καταδικάζουν επί παραγγελία λέγοντας «ας χτυπήσουν άλλη πόρτα». 

Παρατήρησε, τέλος, ότι «δεν είναι κυβερνητική πολιτική πρακτικές που πρέπει να ξεριζωθούν όπως οι καταγγελίες για κακοποίηση συλληφθέντων», ενώ χαρακτήρισε ευφάνταστα τα σενάρια ότι στην κυβέρνηση υπάρχει πολιτικό σχέδιο για αντιεξουσιαστικό φύλλο συκής με αιχμή τον ίδιον για να ικανοποιηθεί ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εκτίμησε δε ότι μερικά πειστήρια είναι «τελείως παγίδα, όπως το αποτύπωμά σου σε μια σακούλα». «Εγώ ιδεολογικά δεν ξέρω που βρίσκονται οι άνθρωποι εμείς ΣΥΡΙΖΑ είμαστε» πρόσθεσε.

Οι αναρττήσεις στο Facebook που προκάλεσαν σάλο

Στην αρχική του ανάρτηση στο Facebook ο κ. Κυρίτσης ζητούσε αλληλεγγύη ή δίκαιη δίκη για τους δύο συλληφθέντες, αμφισβητώντας τη στράση του κράτους απέναντί τους και υιοθετώντας τις απόψεις, που περιέρχονταν σε ανάρτηση μάλλον ακροαριστερού χρήστη του διαδικτύου.

Μετά το θόρυβο, που προκλήθηκε ιδιαίτερα από τη ΝΔ, που του επέρριψε φιλικά αισθήματα προς τρομοκράτες ο κ. Κυρίτσης επανήλθε για να κάνει περίπου μαντάρα και να ανοίξει νέες πληγές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει πρόβλημα με την κατηγορία του «φιλοτρομοκράτη» που του αποδίδει η ΝΔ.

Παραθέτει δε ορισμένες αμφιλεγόμενες απόψεις, που σίγουρα θα κάνουν την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού στην ουσία την προειδοποιεί ότι σε κάθε κίνησή της απέναντι στον χώρο των αντιεξουσιαστών και των όσων κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατικής δράσης θα έχει απέναντί της τον… ΣΥΡΙΖΑ! 

«Δουλειά του κράτους είναι να εφαρμόζει το νόμο, δουλειά του κινήματος είναι να υπερασπίζεται τους ανθρώπους. Δουλεια του συριζα ειναι να αλλάξει το κράτος θα προσεθετα εγω» γράφει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Και ομολογεί ότι «δεν με ενοχλει να με λεει η ΝΔ φιλοτρομοκράτη, δεν είναι εκει το θέμα μου άλλωστε».

Και διαμηνύει προς αντιπολίτευση, αλλά κυρίως προς τον κρατικό μηχανισμό, την ευθύνη του οποίου έχει τώρα η δική του κυβέρνηση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδόλως άλλαξε γνώμη. Υπερασπιζοταν και υπερασπίζεται πάντα τα ατομικα δικαιώματα, μεροληπτει υπερ όσων έχουν στοχοποιηθει απο το κράτος ακόμα και αν πολιτικα δεν συμφωνει. Οι δυο συλληφθεντες εμπίπτουν σε αυτην την κατηγορία διώξεων φρονηματικου χαρακτηρα Ο ενας διωκεται απηνως για την υποθεση «ληστες με τα μαυρα» που κατασκευσαν τα μμε, ο δε άλλος για την ΣΠΦ με στοιχεια εις βαρος του στα όρια του γελοιου και με πολύμηνη προφυλάκιση την οποια ο σρζ ορθως ειχε πολεμήσει Ο Συριζα ταυτοχρονα είναι κυβέρνηση στο δεδομενο κράτος. Όποιος θεωρεί οτι σε αυτό το σχήμα δεν υπάρχουν εσωτερικες συγκρουσεις και αντιφάσεις, ή οτι υπαρχουν ευκολοι αυτοματισμοί, δεν ξέρει τί του γίνεται. Ή – ακομα χειρότερα- ξερει πολυ καλά και απλώς προτιμαει την άνεση του πληκτρολογίου».

Με μία τελευταία πενιά, ως άνθρωπος που εργάστηκε στον τύπο, ο κ. Κυρίτσης πατραδίδει και μαθήματα δημοσιογραφίας, παραθέτοντας υστερόγραφο:

«ΥΓ, προς δημοσιογράφους: Στις προσωπικες σελίδες, η ενδειξη με τα δυο ανθρωπάκια σημαινει οτι η αναρτηση δεν απευθυνεται παρα μόνο σε συγκεκριμενο κοινο που ορίζεται ως «φίλοι». Η ενδειξη μικρη υδρογειος σημαινει «γενικο κοινό». Μην τα μπερδευουμε επειδή ειναι Αυγουστος».


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης