O Τσακαλώτος λέει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

O Τσακαλώτος λέει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

Στο τέλος του χρόνου, ωστόσο, θα έχουν οριστικοποιηθεί οι προθέσεις των «θεσμών» για την τύχη της ελληνικής οικονομίας

O Τσακαλώτος λέει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα
Στην ανοικτή διαπραγμάτευση για το χρέος απέδωσε την καθυστέρηση κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2017-2020 ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος,
εκτιμώντας ότι τέλος του έτους θα έχουν οριστικοποιηθεί οι προθέσεις των «θεσμών» για την τύχη της ελληνικής οικονομίας.

Ο ίδιος δε υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν νέα συμπληρωματικά μέτρα.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής
είπε ότι «για το Μεσοπρόθεσμο υπάρχει συζήτηση τι πρωτογενή πλεονάσματα θα βάλουμε την περίοδο 2019 - 2020. Οι αριθμοί θα βγουν ως αποτέλεσμα της συμφωνίας για το χρέος. Με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης πήραμε μια ενδιάμεση συμφωνία για το χρέος και τώρα συζητάμε τι αριθμούς θα βάλουμε . Το αν θα μπορούν αυτοί οι αριθμοί να αλλάξουν ανάλογα με το χρέος είναι σε διαπραγμάτευση. Έχει και σχέση με αυτό που είπε ο αρχηγός της ΝΔ και ο διοικητής της ΤτΕ με την ανάπτυξη και το 2% πλεονάσματα» για να προσθέσει «Τέλους του χρόνου θα ξέρουμε από το ΔΝΤ αν θα έχει καλυφθεί από τα μέτρα που πήραμε το Μάιο και αν θα πει ότι πρέπει οι Ευρωπαίοι να κάνουν και άλλες ρυθμίσεις για το χρέος. Αυτό είναι το άγχος του
ΔΝΤ. Θέλει συγκεκριμένο πλαίσιο ώστε μετά το 2018 να βγούμε από το πρόγραμμα και να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας».

Επιπροσθέτως, ο ίδιος αναλύοντας την ευρωπαϊκή οδηγία που εισηγείται για ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία και η οποία αφορά ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα είπε ότι «είμαι μαρξιστής στα οικονομικά και συντηρητικός στα τραπεζικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης