Τσίπρας: Κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι για ψέματα!

Τσίπρας: Κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι για ψέματα!

Ισχυρίστηκε οτι το ποσοστό αναπλήρωσης είναι το μεγαλύετρο στην Ευρώπη- Καμία επιβάρυνση για 2,1 εκατ.συνταξιούχους- Ανοιχτός σε συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Εξέφρασε την ελπίδα ότι στο Eurogroup θα συζητηθεί και το χρέος

Τσίπρας: Κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι για ψέματα!
Απολογητικός εμφανίστηκε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθώντας να αποσείσει την κατηγορία του Κυριάκου Μητσοτάκη για “οπορτουνισμό, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και ψέματα”.

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε: “Κινδυνεύετε να κάνετε τη ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας”, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΝΔ: “Προσπάθησα να καταλάβω ποιά είναι η εναλλακτική σας πρόταση για το ασφαλιστικό. Η επιχειρηματολογία σας ότι το ασφαλιστικό εξώκοιλε τους τελευταίους μήνες δεν την πιστεύει ούτε μικρό παιδί. Ξεχάσατε, τα δομημένα ομόλογα, την σπατάλη και κακοδιαχείριση δεκαετιών, το PSI”.  Συνεχίζοντας ανέφερε ότι “Μας κατηγορούσατε κατά την διάρκεια της περυσινής διαπραγμάτευσης ότι οδηγούμε στα βράχια την χώρα και από την άλλη ότι υποχωρούσαμε στις απαιτήσεις των δανειστών. Τί από τα δυό ίσχυε; Τώρα επανέρχεστε στο ίδιο στρατηγικό χάσμα και αδιέξοδο και στερείστε της δυνατότητας για εναλλακτική πρόταση”.

Απάντησε στην κατηγορία για οπορτουνισμό λέγοντας ότι “μας κατηγορείτε για οπορτουνισμό, ζητάτε εκλογές δίχως εναλλακτική πρόταση πέρα από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Γιατί τις ζητάτε; γιατί έχετε καημό να σωθούν κάποιοι φίλοι σας καναλάρχες που έχουν διώξεις. Είμαστε αποφασισμένοι να στήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής”.

Κλείσιμο
Ο κ. Τσίπρας συνέχισε απολογούμενος για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του λέγοντας ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου “είπαμε στην κοινωνία ότι δεν πετύχαμε αυτα που θέλαμε, ότι θα εφαρμόσουμε την συμφωνία του καλοκαιριού, δίχως να υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις”.

Τηρούμε μία προεκλογική μας δέσμευση είπε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε να προχωρήσουμε στην μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό δίχως να μειώσουμε κύριες συντάξεις. Αυτό υποσχεθήκαμε και αυτό πετύχαμε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση. Μας κατηγορήσατε για μονομερή ενέργεια όταν καταθέσαμε το νομοσχέδιο, αυτό είναι το πρόβλημά σας ότι δεν μειώνουμε τις κύριες συντάξεις”.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης