Μητσοτάκης στο BBC: Γιατί δεν θα στηρίξουμε το ασφαλιστικό

Μητσοτάκης στο BBC: Γιατί δεν θα στηρίξουμε το ασφαλιστικό

Εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «λαϊκιστή», σημειώνοντας πως έδωσε υπερβολικές υποσχέσεις στον ελληνικό λαό

Μητσοτάκης στο BBC: Γιατί δεν θα στηρίξουμε το ασφαλιστικό
«Κανείς δεν περίμενε ότι θα κέρδιζα στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας
γιατί ήμουν ιδιαίτερα ειλικρινής, ωστόσο, απέδειξα ότι έκαναν λάθος, γιατί ο κόσμος χρειαζόταν τελικά κάτι νέο».

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κλείσιμο
, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ραδιοφωνική εκπομπή «HARDtalk» του BBC.

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ δεν θα στηρίξει την προωθούμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού καθώς, όπως υπογράμμισε, δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω περικοπές δαπανών, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του όσον αφορά στις αυξήσεις απολαβών δημοσίων υπαλλήλων. Στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίζεται στην αντιπολίτευση για να περνά μέτρα.

Κατά τη συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε την πολιτική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως υπό την ηγεσία του θα είναι προς το πολιτικό κέντρο. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά το αν θα δυσαρεστήσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος συνύπαρξης.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «λαϊκιστή», σημειώνοντας πως έδωσε υπερβολικές υποσχέσεις στον ελληνικό λαό. 

«Δεν ξέρω αν ο πρωθυπουργός το έκανε αυτό επειδή δεν καταλάβαινε τι υποσχόταν ή επειδή έλεγε συνειδητά ψέματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε πως πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος και να δημιουργηθεί μία εθνική στρατηγική, υπογραμμίζοντας πως είναι άδικο να εγκαλείται η Ελλάδα ως βολικός αποδιοπομπαίος τράγος, από τη στιγμή που η ΕΕ δεν έχει κάνει όσα της αναλογούν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης