Συνάντηση Κατρούγκαλου-Μοσκοβισί για ασφαλιστικό και εργασιακά

Συνάντηση Κατρούγκαλου-Μοσκοβισί για ασφαλιστικό και εργασιακά

Ο κομισάριος δεσμεύτηκε ότι η Ευρώπη θα στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά

Συνάντηση Κατρούγκαλου-Μοσκοβισί για ασφαλιστικό και εργασιακά
Την διαπίστωση ότι βρήκε ευήκοα ώτα από την πλευρά της Κομισιόν και όχι τείχος σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, μετέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο κομισάριος δεσμεύτηκε ότι η Ευρώπη θα στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά, όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό, ότι «η Κομισιόν δεσμεύεται για περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».
Κλείσιμο

Ο κ. Κατρούγκαλος πήρε την παράταση (έως αρχές Δεκεμβρίου) που ζήτησε για την προώθηση του ασφαλιστικού στη Βουλή, ενώ για τη συνάντηση δήλωσε πως η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αφορούσε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. 

«Βρήκαμε ευήκοα ώτα. Το θέμα των συντάξεων δεν είναι μόνο θέμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί διαδοχικές μειώσεις», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε κοντά στο στόχο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αλλά υπάρχει ένα περιθώριο για παράταση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης