Ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ο Μεϊμαράκης

Ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ο Μεϊμαράκης

Εκτιμώντας, με βάση και τις εξελίξεις στο Σύριζα, ότι η χώρα αμέσως μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, θα μπει σε καθεστώς παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου

Ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ο Μεϊμαράκης
Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό την Κρήτη, ξεκινά από τις 17 Αυγούστου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευ. Μεϊμαράκης, εκτιμώντας, με βάση και τις εξελίξεις στο Σύριζα, ότι η χώρα αμέσως μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, θα μπει σε καθεστώς παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μεϊμαράκης έχει ήδη δώσει εντολή για την δημιουργία μίας ομάδας, αποτελούμενης από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, καθώς επίσης και από πολιτικούς και οικονομικούς επιστήμονες, η οποία θα επεξεργαστεί το νέο πρόγραμμα της Ν.Δ. Οι εργασίες της συγκεκριμένης ομάδας θα ξεκινήσουν στις 18 Αυγούστου, με στόχο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μετατρέψουν σε προγραμματικές θέσεις την ιδεολογικοπολιτική στροφή της Νέας Δημοκρατίας στον μεσαίο χώρο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται μία προσπάθεια αλλαγής στη δομή του κόμματος, μέσω της προώθησης μικρότερων και πιο ευέλικτων σχημάτων διοίκησης. Π.χ μέσα στις επόμενες ημέρες προετοιμάζεται να γίνει η ενοποίηση του Πολιτικού Σχεδιασμού με το Γρ. Τύπου και Επικοινωνίας. Επίσης, μετά της 15 του μήνα πρόκειται να ξεκινήσουν και οι συνεδριάσεις του λεγόμενου «Πρωϊνού καφέ».

Κλείσιμο
Οι συνεδριάσεις θα γίνονται στα γραφεία του κόμματος, θα είναι καθημερινές, ενώ μέρος σε αυτές θα λαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Π.Ε, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κυριάκος Μητσοτάκη, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης κ.α. Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ σκοπεύει επίσης να δώσει ιδιαίτερο βάρος στους τομείς της Ν.Δ, δεδομένης της δύσκολης αποστολής που καλούνται να επιτελέσουν σε επίπεδο παρακολούθησης και ελέγχου του κυβερνητικού έργου.

Μέσα στις προθέσεις του κ. Μεϊμαράκη είναι να συναντάται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με τους τομεάρχες της Ν.Δ, η σύνθεση των οποίων θα παραμείνει ως έχει καθώς είναι ψηφισμένοι από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Ωστόσο, δίπλα σε αυτούς αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμη όργανο, το οποίο θα ελέγχει την παραγωγή του έργου τους και θα συντονίζει τις ενέργειες τους όταν και όπου χρειάζεται. Τέλος, μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσει και η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις επιτροπές αξιολόγησης των υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να συσταθεί μία τέτοια επιτροπή σε κάθε νομό της χώρας, με την επιλογή των προσώπων που θα τις απαρτίζουν να αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της νέας πολιτικής ηγεσίας της Ν.Δ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης