Κατέθεσε την μήνυση κατά του Γιάννη Στουρνάρα η Ραχήλ Μακρή

Κατέθεσε την μήνυση κατά του Γιάννη Στουρνάρα η Ραχήλ Μακρή

«Μου τηλεφωνούν έντρομοι πολίτες στο πολιτικό μου γραφείο και με ρωτούν από χθες τι να κάνουν με τα χρήματά τους» - Από χθες το μεσημέρι έχουν «φύγει» 800 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες, δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 

Κατέθεσε την μήνυση κατά του Γιάννη Στουρνάρα η Ραχήλ Μακρή
H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η βουλευτής κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα, για πιθανό δόλο πίσω από αυτά που καταγράφει στην έκθεση  της νομισματικής πολιτικής που υπέβαλλε χθες στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τελικά δεν έγινε δεκτή.

Όπως επισήμανει η βουλευτής, οι αναφορές του κ. Στουρνάρα περί Grexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ρόλο του.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την κυρία Μακρή, και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, αλλά κατ' ιδίαν σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια, σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης. Εμμέσως πλην σαφώς η βουλευτής φωτογράφισε τις συναντήσεις του τέως διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς το 2009.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί».

Παράλληλα, ανέφερε ότι από χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες της, από τραπεζικούς κύκλους, έχουν φύγει από τις Τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου, πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επίπτωση φαίνεται και στο χρηματιστήριο. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μου τηλεφωνούν έντρομοι πολίτες στο πολιτικό μου γραφείο και με ρωτούν από χθες τι να κάνουν με τα χρήματά τους».

Μάλιστα, η κυρία Μακρή έκανε λόγο και για δόλο από την πλευρά του κ. Στουρνάρα, λέγοντας ενδεικτικά ότι ο δόλος  ερευνάται και στο γεγονός ότι συνήθως αυτές οι εκθέσεις, κατατίθενται τον  Οκτώβρη ή  τον Φεβρουάριο, ενώ ο κ. Στουρνάρας επέλεξε να την υποβάλλει με τα συγκεκριμένα σχόλια, μια ημέρα πριν το κρίσιμο Γιούρογκρουπ. 





Παράλληλα, ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα στο σύνολο των δηλώσεών του, που «διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις παρατηρήσεις Στουρνάρα ότι η αποτυχία συμφωνίας θα οδηγούσε σε χρεοκοπία και Grexit, σχολίασε πως «ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συμβάλει ούτε την ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα προάγει, αλλά, αντίθετα, δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης