Βούτσης: Πάμε σε εκλογές αν χάσουμε τη δεδηλωμένη λόγω της συμφωνίας

Βούτσης: Πάμε σε εκλογές αν χάσουμε τη δεδηλωμένη λόγω της συμφωνίας

Ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών αν δεν περάσει η «αρκετά επώδυνη» συμφωνία από τη Βουλή - «Καρφί» για την επιλογή Παναρίτη: Δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα ακόμα και αν αλλάξουν θέσεις

Βούτσης: Πάμε σε εκλογές αν χάσουμε τη δεδηλωμένη λόγω της συμφωνίας
Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα σε περίπτωση που χάσουμε τη δεδηλωμένη λόγω της συμφωνίας που θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα θελήσει η συμφωνία να περάσει με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «μια συμφωνία ή ένα νομοσχέδιο μπορεί να περάσει μια συναίνεση αλλα αυτό δεν μπορεί να ισχύει για τη συμφωνία που δεν υπάρχει προγραμματική συναίνεση».

Παρόλα αυτά εκτίμησε ότι δεν το θεωρεί πολύ πιθανό να επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας προσφυγή στις κάλπες.

Όσον αφορά τη συμφωνία δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι θα είναι «οικονομική και πολιτική, έντιμη, καθαρή, διαυγής αλλά και αρκετά επώδυνη» και θα έχει «μεσομακροπρόθεσμο» χαρακτήρα εκτιμώντας, παράλληλα, ότι «μέσα στην εβδομάδα θεωρούμε ότι θα υπάρχει συμφωνία».  Υπέδειξε, δε, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως τον άνθρωπο πίσω από τα σενάρια για συμφωνία time-out ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της.

Για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, είπε ότι «η Αριστερά ξέρει να αυτοπειθαρχείται όταν έχει μπροστά της όλο το κάδρο. Ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του έχοντας απέναντί του το λαό που μας ψήφισε. Αν είναι κάτι να ξινίζει θα ξινίζει σε όλους μας».
Κλείσιμο

Εξέφρασε τέλος τη διαφωνία του με την επιλογή Παναρίτη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και όλοι να μπορούν να αλλάξουν θέση αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι στην προμετωπίδα του αγώνα αλλά μπορούν να την επικουρούν και τότε θα ήταν χρησιμότερο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης