Κώστας ή... Δημήτρης Μάρδας; Ποιος είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών;

Κώστας ή... Δημήτρης Μάρδας; Ποιος είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών;

Lapsus linguae, ολίσθημα ή γκάφα του υπουργού Επικρατείας που μπέρδεψε το νέο αναπληρωτή υπουργό με κάποιον άλλο...

Κώστας ή... Δημήτρης Μάρδας; Ποιος είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών;
Ανακοινώνοντας την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, η προσοχή των περισσότερων και σίγουρα των Ευρωπαίων πιστωτών ήταν στραμμένο στα στελέχη που θα αναλάβουν το υπουργείο Οικονομικών.
«Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Αναπληρωτής υπουργός Κώστας Μάρδας...» ανακοίνωσε από το κτίριο της Βουλής ο νέος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Ποιος είναι ο... Κώστας Μάρδας; Μήπως ο κ. Παππάς αναφερόταν στο δημοσιογράφο Κώστα Μαρδά;

Η αλήθεια είναι ότι επρόκειτο για ολίσθημα, προφανώς τυπογραφικό λάθος που δεν ο νέος υπουργός Επικρατείας δεν αντιλήφθηκε και διαβάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης μετέτρεψε σε Κώστας το μικρό όνομα του νέου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.
Κλείσιμο

Δείτε το βίντεο με το lapsus linguae του υπουργού Επικρατείας:



Το σαρδάμ του κ. Παππά πέρασε χωρίς σχολιασμό, μέχρι τη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είναι ο καθηγητής Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας...

Ο Δημήτρης Μάρδας είναι καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1955 και από το 1956 ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπηρετεί ως καθηγητής, και ολοκλή­ρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια Paris Ι – Sorbonne (1979-1980) και Paris II – Panthéon (1980-1982), από όπου έλαβε και το διδακτορικό του (1990). Εργάστηκε για τρία σχεδόν χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (1992-1994) και στη συνέχεια υπηρέτησε στο Y­πουργείο Ανάπτυξης, αρχικά ως Γε­νικός Γραμματέας Εμπορίου (Απρίλιος 2000 – Φεβρουάριος 2002) και ακολούθως ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (Οκτώβριος 2002 – Απρίλιος 2004). Στο Yπουργείο Ανάπτυξης άρχισε να εργάζεται επί υπουργίας Νίκου Χριστοδουλάκη με υφυπουργό τη Μιλένα Αποστολά­κη, συνεχίζοντας με υπουργό τον Άκη Τσοχατζόπουλο και υφυπουργό τον Χρήστο Θεοδώρου.























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης