Περιφορά... φαλλού για πέμπτη χρονιά στο κέντρο της Αθήνας από οπαδούς του Διονύσου

Περιφορά... φαλλού για πέμπτη χρονιά στο κέντρο της Αθήνας από οπαδούς του Διονύσου

Φορώντας διονυσιακές στολές και μάσκες και κρατώντας έναν τεράστιο κόκκινο φαλλό έκαναν βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας με μουσικές και άφθονο κρασί

Περιφορά... φαλλού για πέμπτη χρονιά στο κέντρο της Αθήνας από οπαδούς του Διονύσου
Για πέμπτη συνεχή χρονιά οι οπαδοί του Διονύσου, του θεού του κρασιού και του δράματος, πλημμύρισαν το βράδυ της Κυριακής το κέντρο της Αθήνας διοργανώνοντας τα «Φαλληφόρια-Φαλλαγώγια», δηλαδή μια ιδιότυπη «παρέλαση», όπου ντυμένοι με διονυσιακές στολές και μάσκες περιέφεραν έναν τεράστιο φαλλό - και πολλούς μικρότερους. 

Οι πολυθεϊστές που οργάνωσαν την χθεσινή παρέλαση ανήκουν στην «Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ» και η πομπή ξεκίνησε από το Ηρώδειο, για να διασχίσει ολόκληρο το ιστορικό κέντρο των Αθηνών, την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τα στενά της Πλάκας αλλά και την πλατεία στο Μοναστηράκι.

Κλείσιμο


«Πάρα πολλοί φίλοι του Διονύσου βάδισαν μαζί μας στην Πομπή του Φαλλή», με άφθονο κρασί, μουσικές και χορούς, αναφέρουν στην επίσημη σελίδα τους στο facebook (@LabrysCommunity), όπου αναρτήθηκαν και φωτογραφίες της εκδήλωσης. 



Νταούλια, φλογέρες αλλά και αισχρολογίες ακουγόταν σε όλη τη διάρκεια της πομπής, όπου ήταν διάχυτη αυτή που ονομάζουμε «διονυσιακή ατμόσφαιρα». «Η φαλληφορία γίνεται ακριβώς όπως πριν από 2.500 χρόνια. Την απαγόρευσαν οι Χριστιανοί, αλλά η παράδοση έμεινε στο χρόνο. Οι Απόκριες είναι απομίμηση αυτής της γιορτής», δηλώνει στην Espresso ένας από τους διοργανωτές και συμπληρώνει: «Ο φαλλός εδώ φέρεται όπως είναι φυσιολογικό να φέρεται, ελεύθερος και όρθιος».














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης