Τουρκικό παραλήρημα: Εφημερίδα βάφτισε την Ψέριμο «Κατσικονήσι» και μιλά για «ελληνική κατοχή»

Τουρκικό παραλήρημα: Εφημερίδα βάφτισε την Ψέριμο «Κατσικονήσι» και μιλά για «ελληνική κατοχή»

Το δημοσίευμα, με τίτλο «Σόου με σταυρό σε τουρκικό νησί», αναφέρεται στη επίσκεψη Τσίπρα και Καμμένου στην Κάλυμνο και, κυρίως, στο ακριτικό νησί της Ψερίμου, που σύμφωνα με το δημοσιογράφο, αποτελεί «κατεχόμενο» τουρκικό έδαφος και μάλιστα από το 2004

Τουρκικό παραλήρημα: Εφημερίδα βάφτισε την Ψέριμο «Κατσικονήσι» και μιλά για «ελληνική κατοχή»
Η τουρκική εφημερίδα Sözcü, μέσω του δημοσιογράφου της Saygı Öztürk προσπαθεί εκ νέου να δημιουργήσει σκηνικό γκριζαρίσματος του Αιγαίου. Σε ένα παραλήρηματικό δημοσίευμα, προφανώς για να ξυπνήσει «εθνικοπατριωτικά» συναισθήματα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, ο 63χρονος Τούρκος δημοσιογράφος, ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλεί την Ψέριμο τουρκική.

Το δημοσίευμα, με τίτλο «Σόου με σταυρό σε τουρκικό νησί», αναφέρεται στη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στην Κάλυμνο και, κυρίως, στο ακριτικό νησί της Ψερίμου, που σύμφωνα με το δημοσιογράφο, αποτελεί «κατεχόμενο» τουρκικό έδαφος και μάλιστα από το 2004!

Το πρωτοσέλιδο
Κλείσιμο


Ο Öztürk βάζει μπροστά τους λεονταρισμούς του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που είπε ότι 2019 θα έρθει να πάρει τα 18 νησιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα. Ενώ στην αρχή κάνει ένα χρονικό της επίσκεψης των πολιτικών στην Κάλυμνο (Kelemez στα τουρκικά), αναφερόμενος στον εορτασμό των Θεοφανείων, στη συνέχεια ψάχνει αφορμή για να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Εδώ μας δείχνουν τον Τσίπρα στο «Κατσικονήσι της Μούλα»


Τη βρίσκει αρχικά σε μία περσινή ομιλία του Recep Tayyip Erdoğan, ο οποίος είχε αποκαλέσει την Ψέριμο, Keçi Adası, που σημαίνει Κατσικονήσι. Φαντάζεται κάποιου είδους παραβίαση χωρικών υδάτων και ονειρεύεται ελληνική κατοχή, καθώς περιγράφει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έτυχε υποδοχής από τους «750 στρατιώτες της στρατιωτικής βάσης» της Ψερίμου, η οποία «ανήκει στην επαρχία της Μούλα και βρίσκεται 6 μίλια εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων».

Κι εδώ η... παράνομα τοποθετημένη ελληνική σημαία


Το προκλητικό δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφίες που εικονίζουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να χαιρετάει στρατιωτικό απόσπασμα στο λιμάνι του νησιού, καθώς -και μέσα σε κόκκινο κύκλο- την ελληνική σημαία που μαρτυρούν την...  ελληνική κατοχή της Καλύμνου.

Μάλιστα για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του, ο δημοσιογράφος, παραθέτει δηλώσεις του πρώην υπουργού Άμυνας, απόστρατο συνταγματάρχη Ümit Yalım, ο οποίος σχολιάζει ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον Πάνο Καμμένο αλλά και το ΑΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο, Ευάγγελο Αποστολάκη, δεν αντιμετώπισε κανένα εμπόδιο κατά τη μετάβαση από την Κάλυμνο στην Ψέριμο «3 μίλια εντός του τουρκικού εναέριου χώρου» και κλείνει με τη φράση «Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα νησιά μας παραδόθηκαν στους Έλληνες στρατιώτες».

Προς ενημέρωση να διευκρινιστεί ότι υπάρχει Κατσικονήσι στην Τουρκία, και μάλιστα στην επαρχία της Μούλα, αλλά όπως φαίνεται ούτε οι υποτιθέμενα διαβασμένοι δεν γνωρίζουν που βρίσκεται. Είναι ακριβώς εδώ, μόλις 2 χιλιόμετρα από την ακτή της Μαρμαρίδας:




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης