Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας θα «πληρώσει» την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας θα «πληρώσει» την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ωστόσο είπε ότι η ομάδα αυτή παίζει στα όρια της νομιμότητας - Επιτέθηκε στους δικαστές χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την ανακοίνωσή τους μετά τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο

Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας θα «πληρώσει» την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ
Aπαράδεκτη χαρακτήρισε την επίθεση του Ρουβίκωνα
στην πρεσβεία του Ισραήλ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Νίκος Τόσκας στην πρώτη δημόσια δήλωσή του για το θέμα.

Κλείσιμο
Μια ημέρα μετά την επικοινωνία που είχε με την Ισραηλινή πρέσβη στην Αθήνα
ο κ. Τόσκας είπε ότι η ομάδα αυτή που, όπως είπε, «παίζει στα όρια της νομιμότητας» προσθέτοντας ότι «όταν τα υπερβαίνει το "πληρώνει" και θα το "πληρώσει" και αυτή τη φορά».

«Δεν πρέπει να συγχέουμε άλλες ενέργειες με σπασίματα ή πράξεις σε πρεσβείες άλλων χωρών» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε: «Όταν κάποιο ρίχνουν προκηρύξεις δεν ξεπαρνύν τα όρια, δεν κάνουν παράνομες ενέργειες, όταν όμως σπάνε ή προσβάλουν τις πρεσβείες ξεπερνούν τα όρια».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν έχει σχηματιστεί εισαγγελική παραγγελία για να διωχθεί ως εγκληματική οργάνωση, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι «αυτό είναι η εύκολη λύση, αλλά θα εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα. Ετσι αντιμετωπίζονται οι παρεμβάσεις και τα εγκλήματα στις δημοκρατίες».

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων τρομοκρατίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρχικά παρατήρησε ότι «ένα πολύ μεγάλο τμήμα τρομοκρατίας δημιουργήθηκε μετά το 2008-2009» ενώ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «επιχειρεί να παρουσιάσει αθρόα περιστατικά ως έξαρση της τρομοκρατίας».

Επιτέθηκε, τέλος, στους δικαστές με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο την περασμένη εβδομάδα λέγοντας αφενός ότι «οι λειτουργοί της δικαισούνης πρέπει να είναι πιο συνετοί» και αφέτερου ότι είναι επικίνδυνο όταν λειτουργοί της δικαιοσύνης εκφράζονται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.

«Δεν θα σταματήσουμε την κριτική στα πλαίσια τα συνταγματικά κατοχυρωμένα, να διορθώσουν τα του οίκου τους και να επανεξετάσουν τον τρόπο που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Τόσκας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης