Μυτιλήνη: Επεισόδια με δέκα τραυματίες στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας

Μυτιλήνη: Επεισόδια με δέκα τραυματίες στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας

Συγκρούσεις μεταξύ Αράβων, Αφγανών και Ιρακινών μεταναστών - Δεν άφηναν την Πυροσβεστική να μπει και να σβήσει τις φωτιές - Εκτός ελέγχου η κατάσταση, έγραφε λίγες ώρες πριν τα επεισόδια η αυστριακή εφημερίδα Der Standard

Μυτιλήνη: Επεισόδια με δέκα τραυματίες στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας
Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν αργά τη νύχτα της Τρίτης στον καταυλισμό Υποδοχής και Τακτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια με συγκρούσεις μεταξύ Αράβων, Αφγανών και Ιρακινών μεταναστών.

Έγινε άμεση επέμβαση από άνδρες της Αστυνομίας και των ΜΑΤ, οι οποίο επέβαλαν λίγο αργότερα την τάξη.

Στο Hotspot έσπευσε επίσης και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού οι συμπλεκόμενοι μετανάστες έβαζαν φωτιές και έκαιγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Κλείσιμο
Οι άνδρες της Π.Υ. έσβησαν τις φωτιές, όμως κάηκαν αρκετές  σκηνές, αφού οι μετανάστες εμπόδιζαν την είσοδο των οχημάτων και άρχισαν τον πετροπόλεμο.

Κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 10 περίπου άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν από τους διασώστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews.gr, ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο έγκυες γυναίκες και ένα παιδί.

Διεθνής τύπος: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μόρια
Λίγες ώρες πριν τα νέα επεισόδια σε άρθρο τη η αυστριακή εφημερίδα Der Standard αναφερόταν στο προσφυγικό ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα: «Η κατάσταση στα ελληνικά κέντρα υποδοχής προσφύγων παραμένει κρίσιμη. Εν όψει του χειμώνα ασκείται όλο και πιο έντονη κριτική για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Λέγεται ότι η κατάσταση στη Λέσβο, στο hotspot της Μόριας επιδεινώθηκε. Υπάρχουν επικρίσεις ότι το κέντρο έχει πάρα πολύ κόσμο και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου παρά τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση. (…) Τις περασμένες μέρες το ζήτημα των προσφύγων στην Ελλάδα αποτέλεσε πρωτοσέλιδη είδηση και για άλλο λόγο. 

Από την πλευρά της η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung κάνει λόγο για άγνωστο αριθμό προσφύγων που φέρεται να εγκατέλειψε την Ελλάδα και να ταξίδεψε προς τη Β. Ευρώπη επισημαίνοντας ότι «προς το παρόν οι ελληνικές αρχές τηρούν σιγή ιχθύος».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης