Δραστικά αντιμετωπίστηκε, από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, η μικρή αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα, που σημειώθηκε το μεσημέρι, στο νότιο τμήμα του νησιού.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά παραμένει οριοθετημένη περιμετρικά και χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ αυτήν την ώρα επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από πλευράς εναέριων μέσων ένα ελικόπτερο.
Σχεδόν το 1/3 του νησιού έγινε στάχτη από τη μανία της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε την Παρασκευή στα Κύθηρα.
Τρεις εξαιρετικά δύσκολες ημέρες πέρασαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στα Κύθηρα καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (04/08), ενισχυμένη από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, κατέκαψε με ιδιαίτερη μανία μεγάλη έκταση του νησιού.
Κλείσιμο
Οι πρώτες εκτιμήσεις, όπως αυτή του αντιπεριφερειάρχη νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου στον ΣΚΑΪ, κάνουν λόγο για 20.000 στρέμματα καμένης γης.
Οι εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής μιλούν για έκταση πάνω από 15.000 στρεμμάτων, αλλά πλήρης καταγραφή των ζημιών θα γίνει μετά την κατάσβεση.
Χθες, Δευτέρα τα νέα ήταν ευχάριστα, καθώς η φωτιά δεν είχε ενεργό μέτωπο. Ισχυρές δυνάμεις παρέμειναν στο νησί υπό το φόβο νέων αναζωπυρώσεων. Σήμερα, Τρίτη, δυστυχώς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν νέα μάχη με τις φλόγες.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη