Μάστιγα που δεν λέει να υποχωρήσει παραμένουν τα τροχαία στην Ελλάδα καθώς μόνο τον Ιούλιο και μόνο στην Αττική δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα με άλλους 597 να τραυματίζονται.
Συνολικά σημειώθηκαν 495 τροχαία εκ των οποίων:
12 θανατηφόρα,
27 με σοβαρά τραυματίες
456 με ελαφρά τραυματίες.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Την ανεύθυνη οδηγική συμπεριφορά αρκετών Ελλήνων επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία για τις συνολικά 22.092 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν τον περασμένο μήνα εκ των οποίων 870 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά αναφέρονται:
-674 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 85 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3