PROTOTHEMA

Ελλάδα

Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων

Σοκ στα Γιαννιτσά: Αυτοκτόνησε 42χρονη που ήταν απλήρωτη επί 15 μήνες

Σοκ στα Γιαννιτσά: Αυτοκτόνησε 42χρονη που ήταν απλήρωτη επί 15 μήνες

Για βαρβαρότητα χωρίς τέλος κάνει λόγο το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση που εργαζόταν

Σοκ προκαλεί η είδηση της αυτοκτονίας μιας 42χρονης γυναίκας από τα Γιαννιτσά: Η γυναίκα εργαζόταν στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, πρώην Αρβανιτίδη, και ήταν απλήρωτη επί δεκαπέντε μήνες, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέρμα στη ζωή της. 


«Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά η Διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της "Καρυπίδης" στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1.5 χρόνο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας «σώσει». Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1400 εργαζόμενους, αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε Π.Δ για τη διαδοχή, ώστε να μη πεταχτούμε στην ανεργία.

Κανένας εργαζόμενος να μη μένει μόνος του. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για να τα αντιπαλέψουμε. Με ταξική αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα να χτυπήσουμε την αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση. Η αιτία αυτή είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που ωφελεί του λίγους και χτυπάει εμάς, τους πολλούς».

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στην τραγική είδηση. Ο γενικός γραμματέας του καθ' ύλην αρμοδίου υπουργείου Εργασίας, επιλέγει να σχολιάσει την τραγωδία σε ανάρτησή του στο facebook και να επιτεθεί στη Δικαιοσύνη, και να αναρωτηθεί αν ακούει κανείς εισαγγελέας: 

«Αυτοκτονία εγκλωβισμένης εργαζόμενης του Καρυπίδη στα Γιαννιτσά ήταν 15 μήνες απλήρωτη. Ακούει κανείς εισαγγελέας;  15 μήνες απλώρωτη. 170 μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος του Καρυπίδη. Καμία αντίδραση. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος, " επενδύει" αλλού και να τα αποτελέσματα.  Δικαιοσύνη ακούς;  Είναι τελικά η οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών βλαπτική μεταβολή κύριοι αδέκαστοι. Τί λέτε τώρα; Δικαιοσύνη ακούς;  

Το συγκεκριμένο post του κ.Νεφελούδη αναρτήθηκε στο left.gr, αλλά πλέον δεν υπάρχει στη σελίδα του. Πριν από λίγο ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας έκανε νέα, πιο «light», αυτή τη φορά, ανάρτηση: Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

s13/07/201714:33

O ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ....

Απάντηση
tipotas13/07/201700:05

έχω στεναχωρηθεί πολύ για το συμβάν, συλληπούμαι την οικογένεια του θύματος. βάση των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βρούν τρόπο να αποτανθούν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για εργατικά θέματα.

Απάντηση
Ερινύες 12/07/201722:19

Αντί να σχολιάσετε με κεφαλαία γράμματα τα ονόματα των ηθικών αυτουργων αρβανιτιδης και καρυπιδης λέτε ότι σας κατέβει. Επειδή είμαι από την περιοχή θυμάμαι αρχές του 2000 πως έμπαιναν γυναίκες εφοριακών και οι ίδιοι με 3 καρότσια αδεια και έβγαιναν χωρίς να περάσουν από το ταμείο. Χώρια οι δεκάδες μιζες σε κάθε είδους υπηρεσίες που σχετίζονται με σούπερ μάρκετ. Υγειονομικό σδοε κλπ κλπ τρώγανε με χρυσά κουτάλια και στραβά μάτια..... Ντροπή

Απάντηση
;12/07/201723:36

Μπερδευεσαι δεν ήμουν εργαζόμενος αλλά πίστεψε με την ήξερα καλα αυτή την εταιρεία. Εφορία επιθεώρηση εργασίας υγειονομικό κλπ τρωγανε πολύ μαύρο ψωμάκι . Φυσικά καλά οργανωμενοι όλοι εξαφανιζαν αποδεικτικα στοιχεία. Προφανώς και πολιτικοί της βόρειας Ελλάδας τρωγανε και σιωπουσαν

Απάντηση
@12/07/201722:08

Κρίμα, κρίμα η άτυχη γυναίκα. Κοπρίτες, απατεώνες, αναρχοσυντρόφια μπολσεβίκοι.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία