Κοντά στους ακρίτες του Αιγαίου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος

Κοντά στους ακρίτες του Αιγαίου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος

Επίσκεψη στη Λήμνο αλλά και στον Άη Στράτη - Η κρίση της χώρας είναι πρωτίστως πνευματική τόνισε

Κοντά στους ακρίτες του Αιγαίου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος
Κοντά στους ακρίτες του Αιγαίου βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται το νησί της Λήμνου, στο οποίο η τοπική Εκκλησία μετρά δεκαοχτώ αιώνες ιστορίας.
Το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της συνοδείας του υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της Λήμνου πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση στη Μητρόπολη του νησιού με τον Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο και τους 25 ιερείς της μητροπόλεως.

«Δύο χρόνια επισκέπτομαι τακτικά τις ακριτικές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Αιγαίου με μοναδικό σκοπό να αποτίσω τιμή στους θεματοφύλακες της πατρίδες, αυτούς τους ήρωες που φυλούν τα σύνορά της Ελλάδας μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος από τον Καθεδρικό Ι Ναό Αγίας Τριάδος, όπου τελέστηκε Δοξολογία προς τιμήν του.  
Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε πως θέλησε σήμερα το βράδυ να τιμήσει τους 150 ακρίτες του μικρού νησιού του Άη Στράτη και γι’ αυτό και επέλεξε να διανυκτερεύσει σήμερα μαζί τους.
Κλείσιμο



Αναφερόμενος στην κρίση της χώρας, την οποία για ακόμη μία φορά χαρακτήρισε πρωτίστως πνευματική, υπογράμμισε πως «πρέπει να σταματήσουμε να αναφερόμαστε στα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και να δούμε τι κάνουμε από εκεί και πέρα». «Ο στόχος μας», σημείωσε, «δεν είναι να λέμε μόνο την αλήθεια, αλλά να την κάνουμε και πράξη με τα έργα μας».
Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων στη χώρα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του λαού και δεσμεύτηκε ότι η «Αποστολή» θα συνεχίσει να στηρίζει τους ακρίτες μας, «διότι σκοπός είναι οι ελάχιστοι πόροι που υπάρχουν να μοιράζονται προς όφελος των ανθρώπων που υποφέρουν».




Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου χαρακτήρισε ύψιστη τιμή την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο νησί, εκφράζοντας τη συγκίνησή του. Ευχαρίστησε δε για τη σημαντική στήριξη της «Αποστολής», δηλώνοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι ιερείς του είναι συγκυρυναίοι στο έργο του κ. Ιερωνύμου.
Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης