Ένταση σε πορεία στις Σκουριές

Ένταση σε πορεία στις Σκουριές

Τριακόσια περίπου άτομα απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ - Διαδήλωναν κατά της εξόρυξης χρυσού

Ένταση σε πορεία στις Σκουριές
Ένταση επικράτησε στη πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Χαλκιδική. Περίπου 300 άτομα ξεκίνησαν από τoν κόμβο της Μ. Παναγιάς για να κατευθυνθούν στις Σκουριές. Ήρθαν όμως αντιμέτωποι με διμοιρία των ΜΑΤ. Προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς και νωρίς το απόγευμα οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τον χώρο. Την πορεία διοργάνωσαν η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού Χαλκιδικής.

Tο μεσημέρι της Κυριακής, 300 περίπου άτομα ξεκίνησαν από το Χονδρό Δέντρο Χαλκιδικής προς τον Κάκκαβο, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός. Την πορεία διαμαρτυρίας διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης με κεντρικό σύνθημα «Συνεχίζουμε μέχρι να φύγουν».

Κλείσιμο
Η ανάβαση στον Κάκκαβο με τελικό προορισμό το εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές έγινε με 80 οχήματα, ένα λεωφορείο και μερικά δίκυκλα. Οι συμμετέχοντες έφτασαν μπροστά από την είσοδο του εργοταξίου, όπου και υπήρξε ένταση όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν την αλυσίδα των αστυνομικών και απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ & madata.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης