Έφοδος του Ρουβίκωνα στην Attica Bank στην οδό Ομήρου

Έφοδος του Ρουβίκωνα στην Attica Bank στην οδό Ομήρου

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας από μέλη της οργάνωσης - 18 προσαγωγές από την αστυνομία- αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι

Έφοδος του Ρουβίκωνα στην Attica Bank στην οδό Ομήρου
Τα κεντρικά γραφεία της Attica Bank  στην οδό Ομήρου κατέλαβαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης μέλη της οργάνωσης Ρουβίκωνας, μαζί με μέλη της «Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας». Μετά από επέμβαση της αστυνομίας προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ 18 άτομα, που όμως αφέθηκαν ελεύθερα μερικές ώρες αργότερα.

Σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού περιεχομένου στρέφονται κατά του τραπεζικού συστήματος, ενώ παράλληλα γίνεται εκτενής αναφορά στα όσα πρόσφατα ήρθαν στην επικαιρότητα σχετικά με τις δανειοδοτήσεις από τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Οι συντάκτες του κειμένου εξαπολύουν επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη συγκεκριμένη τράπεζα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ώθησε το ασφαλιστικό ταμείο των μηχανικών να επενδύσει στην Attica Bank εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που τώρα έχουν χάσει άνω του 90% της αξίας τους, ενώ ώθησε και άλλες ΔΕΚΟ να τοποθετήσουν στην ίδια τράπεζα τα αποθεματικά τους.

Κλείσιμο
Καταλήγουν λέγοντας ότι συστημικές ή μη οι τράπεζες στηρίζουν τον καπιταλισμό και κάνοντας αναφορά στον Μπεχτ σημειώνουν ««Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης