Φωτογραφίες - βίντεο: Οι πεταλιές του Μπουτάρη με ξύλινο ποδήλατο

Φωτογραφίες - βίντεο: Οι πεταλιές του Μπουτάρη με ξύλινο ποδήλατο

Τους ποδηλάτες που μετακινούνται με χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα ελληνικής κατασκευής υποδέχτηκε το πρωί στο δημαρχείο της πόλης ο Γιάννης Μπουτάρης

Φωτογραφίες - βίντεο: Οι πεταλιές του Μπουτάρη με ξύλινο ποδήλατο
Με μήνυμα "Γνωρίστε την Ελλάδα με το ποδήλατο" και με στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων τουριστών για να γνωρίσουν τις κρυφές ομορφιές όλης της χώρας, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη ποδηλάτες της πρωτοβουλίας "Pumpkin and bamboo".



Κλείσιμο
Τους ποδηλάτες που μετακινούνται με χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα ελληνικής κατασκευής υποδέχτηκε το πρωί στο δημαρχείο της πόλης ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τους καλωσόρισε και στη συνέχεια είχε μια συζήτηση με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας, τον επιχειρηματία Πολ Ευμορφίδη.

Οι ποδηλάτες από την 1η Ιουνίου ξεκίνησαν περιοδεία στην Ελλάδα, σε μία προσπάθεια να διανύσουν συνολικά 9.000 χιλιόμετρα σε 100 ημέρες. Το εγχείρημα θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη και σε όλη αυτή τη διάρκεια οι διοργανωτές καλούν όποιον επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα "Pumpin and bamboo" και να πάρει μέρος σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι.

"Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέτει υπό την αιγίδα του τον συγκεκριμένο ποδηλατικό γύρο. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά και οι θάλασσες. Οι τουρίστες μπορούν να δουν πάρα πολλά όμορφα μέρη στη χώρα μας. Αυτές οι ιδέες είναι εξαιρετικά καινοτόμες, με επιχειρηματική αντίληψη και αειφόρο ανάπτυξη" ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος έκανε και μια σύντομη βόλτα στο χώρο του δημαρχείου με το ξύλινο ποδήλατο.

Ο κ.Ευμορφίδης, από την πλευρά του, υποστήριξε πως "όσοι συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο ποδηλατικό γύρο θα δουν ομορφιές που δεν θα τις ξεχάσουν ποτέ και θα τις μεταφέρουν οι ξένοι στις πατρίδες τους", ενώ πρόσθεσε πως για να αλλάξουν κάποια πράγματα στην καθημερινότητα των πολιτών "χρειάζεται πάθος και όχι λεφτά".

Μάλιστα, ο κ.Μπουτάρης ζήτησε από τον κ.Ευμορφίδη να του στείλει ένα ξύλινο χειροποίητο ποδήλατο για να παρουσιαστεί στη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια να "στηθεί" στο χώρο του δημαρχείου για να το γνωρίσουν καλύτερα οι υπάλληλοι και οι δημότες και να μάθουν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς στην καθημερινότητα τους.

Παρών στην υποδοχή των ποδηλατών ήταν και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ενώ στη διάρκεια της συνάντησης με τον κ.Ευμορφίδη συζητήθηκε το ενδεχόμενο να στηθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης ένα ξύλινο κουβούκλιο με το όνομα "Πνύκα", όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συνομιλούν για διάφορα θέματα και ταυτόχρονα να κάνουν ποδήλατο θαυμάζοντας τη θέα της Θεσσαλονίκης και φορτίζοντας με την κινητική ενέργεια από την ποδηλασία τις φορητές τους ηλεκτρονικές συσκευές.

Μετά τη συνάντηση με τον κ.Μπουτάρη οι ποδηλάτες αναχώρησαν με τα ξύλινα ποδήλατα τους για τη Βέροια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης