Ελ. Βενιζέλος: Επεισόδιο σε πτήση των ισραηλινών αερογραμμών

Ελ. Βενιζέλος: Επεισόδιο σε πτήση των ισραηλινών αερογραμμών

Επικράτησε πανικός όταν Ισραηλινοί φρουροί της El Al εντόπισαν έναν ύποπτο άντρα με ένα μεγάλο σακίδιο - Τι λένε αστυνομικές πηγές στο protothema.gr - ΜΜΕ του Ισραήλ μετέδωσαν την είδηση ως έκτακτη επικαιρότητα

Ελ. Βενιζέλος: Επεισόδιο σε πτήση των ισραηλινών αερογραμμών
Αναστάτωση επικράτησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στο  Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγη ώρα πριν την αναχώρηση πτήσης των ισραηλινών αερογραμμών «Israir Airlines» με προορισμό το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, υπάλληλοι της επίσης ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας «El Al» εντόπισαν έναν άντρα ο οποίος κυκλοφορούσε στον τερματικό σταθμό του αερολιμένα με ένα «μεγάλο ύποπτο σακίδιο» στην πλάτη. 

Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση ως έκτακτη επικαιρότητα, αναφέροντας πως οι άντρες ασφαλείας έκριναν πως το συγκεκριμένο άτομο ήταν ύποπτο και αφού -σύμφωνα πάντα με τους ισραηλινούς- δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του προσωπικού, τότε οι Ισραηλινοί φρουροί το πλησίασαν και το ακινητοποίησαν -αξίζει να σημειωθεί ότι στα ισραηλινά αεροσκάφη υπάρχουν άντρες ασφαλείας.

Κλείσιμο
Δημοσίευμα της «Jerusalem Post»


Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, επικράτησε πανικός στο αεροδρόμιο καθώς οι επιβάτες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ ο τερματικός σταθμός εκκενώθηκε για τουλάχιστον 15 λεπτά.

«Είδα κάποιους ανθρώπους να τσακώνονται. Ζήτησαν από έναν άντρα να ελέγξουν τις αποσκευές του και εκείνος έκανε μια κίνηση ύποπτη, πήγε να βγάλει κάτι. Υπήρχαν αίματα παντού και αστυνομικοί. Οι επιβάτες άρχισαν να φωνάζουν και επικράτησε πανικός», είπε αυτόπτης μάρτυρας.


Τι λένε ανεπίσημες πηγές της Αστυνομίας
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, δέκα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, στον χώρο αναχώρησης τον ισραηλινών αερογραμμών, ένας νεαρός από την Κολομβία κρίθηκε ύποπτος από τους ισραηλινούς άντρες ασφαλείας οι οποίοι ζήτησαν να τον ελέγξουν. Ωστόσο, ο άντρας -ο οποίος είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο- δεν ήξερε αγγλικά και δεν καταλάβαινε τι του έλεγαν οι Ισραηλινοί. Κάποια στιγμή ο νεαρός προσπάθησε να βγάλει το σακίδιό του, μια κίνηση που έκανε τους Ισραηλινούς να πιστέψουν ότι επιχείρησε να πάρει κάποιο ύποπτο αντικείμενο από την τσάντα και τότε, εκείνοι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν.

Τελικά, επενέβησαν άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας και ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο άντρας που ξυλοκοπήθηκε από τους Ισραηλιμούς δεν επρόκειτο να ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ, απλά ήταν τουρίστας ο οποίος βρέθηκε στον χώρο όπου έκαναν check-in οι Ισραηλινοί επιβάτες.

Μάλιστα, αφού του επιτέθηκαν, οι δύο Ισραηλινοί συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς έδειξαν ότι διέθεταν ισραηλινά διαβατήρια, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης.

Πάντως, για την υπόθεση υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, όπως το πώς και γιατί επιτρέπεται σε Ισραηλινούς να πραγματοποιούν ελέγχους και να προβαίνουν σε ανάλογες κινήσεις σε ελληνικά αεροδρόμια.

Κάποια από τα tweet για το περιστατικό


Μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο, τονίζει για το συμβάν: «Από τις αρχές του αερολιμένα σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, όμως οι υπάλληλοι ασφαλείας της El Al δεν συνελήφθησαν διότι κατείχαν διπλωματικά διαβατήρια και διέπονται από το καθεστώς της ειδικής δωσιδικίας η δικογραφία στάλθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης