Δεν έχω τίποτα να πω, «απαντά» στο ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα ο Παρασκευόπουλος!

Δεν έχω τίποτα να πω, «απαντά» στο ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα ο Παρασκευόπουλος!

«Πώς βγαίνει έξω ένας κατ' ομολογία δολοφόνος;», είναι η κραυγή της μάνας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και ο υπουργός ομολογεί: «Είμαι σε δύσκολη θέση, θα της έλεγα κάτι ανθρώπινο»

Δεν έχω τίποτα να πω, «απαντά» στο ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα ο Παρασκευόπουλος!
Ομολογεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος πως δεν έχει τίποτα να απαντήσει απέναντι στην κραυγή αγωνίας της Μάγδας Φύσσα, που μετά από αγώνα 30 μηνών από την δολοφονία του γιου της Παύλου από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, βλέπει τον κατ' ομολογία δολοφόνο να βγαίνει σε ένα μήνα από τη φυλακή, ενώ η
δίκη δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. 

«Πώς βγαίνει έξω ένας κατ' ομολογία δολοφόνος;», είναι το αμείλικτο ερώτημα που θέτει η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, προσθέτοντας πως νιώθει προδομένη που ο άνθρωπος που πήρε τη ζωή του γιου της, θα βγει από την φυλακή. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η Μάγδα Φύσσα είπε: «Κανείς δεν περίμενε ότι θα περνούσαν 30 μήνες και δεν θα είχε γίνει τίποτα. Κανείς δεν το περίμενε και κανείς δεν ρωτάει πώς αντέχουμε», είπε και ζήτησε από τους αρμόδιους να «σκύψουν το κεφάλι και να δουν με σοβαρότητα το θέμα». Όπως εξηγεί, «είναι η δίκη του αιώνα, όχι μια απλή δίκη» και αναφερόμενη στον Γιώργο Ρουπακιά διερωτάται: «Ο ίδιος είναι κατ' ομολογία δολοφόνος. Πώς βγαίνει έξω; Ας μου εξηγήσει κάποιος αυτούς τους νόμους». 

«Φυσικά και έχω παράπονα. Χάσαμε έναν λεβέντη για το τίποτα. Ήθελαν να μας δείξουν τη δύναμή τους και ποιοι είναι», αναφέρει και σημειώνει ότι «δεν είναι ένας τυχαίος φόνος», αλλά ένα «οργανωμένο έγκλημα» που γίνεται από ένα κόμμα. «Να σκύψουν το κεφάλι τους οι αρμόδιοι αυτοί που έχουν σχέση με την υπόθεση, να δώσουν άδειες να μπορεί να συνεχιστεί η δίκη, δεν γίνεται να παραμείνει έτσι αυτό. Πρέπει να συνεχιστεί, τουλάχιστον τώρα, να κάνουν κάτι. Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά, αλλά θα έπρεπε να το δουν λίγο διαφορετικά», τονίζει.
Κλείσιμο

Μιλώντας στο ίδιο κανάλι το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επιχείρησε να δικαιολογηθεί, τονίζοντας πως η ελληνική δικαιοσύνη έχει ένα ζήτημα βραδύτητας και πως δεν είναι δυνατόν να χτιστούν αίθουσες που να μπορούν να φιλοξενούν δίκες στις οποίες εμπλέκεται μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, μαρτύρων και συνηγόρων από την μια μέρα στην άλλη. «Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε κι αλλά προβλήματα γιατί δεν είχαμε αίθουσα τόσο μεγάλη και άρα η επόμενη δικάσιμος δεν μπορεί να είναι η αμέσως επόμενη μέρα, αφού στην ίδια αίθουσα γίνονται πολλές δικές», ήταν η δικαιολογία που χρησιμοποίησε, παραδεχόμενος ωστόσο ότι το πρόβλημα του έχει επισημανθεί εδώ και πολύ καιρό: «Βεβαίως είχαν πει να βρούμε μεγαλύτερη αίθουσα, όπως η αίθουσα τελετών του Εφετείου, που τώρα έχει υποστεί κάποιες μετατροπές». 

«Η προσπάθεια συνεχίζεται να επιταχυνθεί η διαδικασία. Έχετε δει πολλές περιπτώσεις να κατασκευάζονται μεγάλες αίθουσες σε μια μέρα», αναρωτήθηκε μάλιστα καταλήγοντας ωστόσο πως απέναντι στην κραυγή της Μάγδας Φύσσα, είναι «σε δύσκολη θέση, θα της έλεγα κάτι ανθρώπινο και όχι σχετικό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης