Μπλόκα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο

Μπλόκα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο

Κλειστή σε Θήβα, Κάστρο, Μπράλο η Εθνική Αθηνών-Λαμίας - Κλειστό το Καλαμάκι στην Αθηνών-Κορίνθου - Παραμένουν κλειστά τα Τέμπη - Επ' αόριστον αποκλεισμός στο τελωνείο των Κήπων

Μπλόκα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο
Στην κλιμάκωση των ενεργειών του και το κλείσιμο περισσότερων εθνικών δρόμων προχώρησαν οι αγρότες, απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα και επιμένοντας στο αίτημά τους να αποσυρθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία υποστήριξε ότι είναι «πλειοψηφικό» το κομμάτι που ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα του Μαξίμου, στήθηκαν νέα μπλόκα με τρακτέρ στον Μπράλο και στο Κιλελέρ, στην παλιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου. Με δεδομένο ότι τα Τέμπη εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ' αόριστον, όπως και η νέα και παλαιά εθνική οδός Κορίνθου - Αθήνας, στον Ισθμό, η χώρα έχει στην πράξη χωριστεί στα τρία, γεγονός που προκαλεί τεράστια προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων εντός της χώρας αλλά και προς το εξωτερικό.


Κλείσιμο
Κλειστός σε τρία σημεία ο δρόμος μέχρι τη Λαμία

Αυτήν την ώρα παραμένουν κλειστός ο δρόμος στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας τόσο στη Θήβα, στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου, όσο και στο Κάστρο και στον Μπράλο, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω των παραδρόμων, με την καθοδήγηση της τροχαίας Εθνικώ Οδών.



Κλειστή είναι και η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο Καλαμάκι, όπου και εκεί η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω επαρχιακών δρόμων. Κλειστά παραμένουν τα Τέμπη και τα Μάλγαρα, ενώ οι αγρότες αποφασίζουν την τελευταία στιγμή για το άνοιγμα ή το κλείσιμο των δρόμων.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, είχε δηλώσει πως «θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την ανταπόκριση ενός μεγάλου μέρους του αγροτικού κόσμου στην πρόσκληση της κυβέρνησης για ειλικρινή διάλογο», δηλώνοντας ότι στην κυβέρνηση έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο, ένα στις 10/2 και δυο στις 15/2. «Εκτιμούμε ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνεται στην κυβερνητική πρόσκληση είναι πλέον πλειοψηφικό», πρόσθεσε και κάλεσε «και τις υπόλοιπες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να μην παρασύρονται από πολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες». «Η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα των αγροτών και αμέσως με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό», κατέληξε, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των αγροτών.

Οι αγρότες της Νίκαιας που αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν να προχωρήσουν το πρωί της Τετάρτης σε καταλήψεις όλων των εφοριών της Θεσσαλίας και την Παρασκευή σε κατάληψη του κτιρίου των δικαστηρίων. Τη στάση τους σκληραίνουν και οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών, οι οποίοι προχώρησαν από την Τετάρτη σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.


Συνεχίζεται επ' αόριστον ο αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων

Τον αποκλεισμό του τελεωνείου των Κήπων επ' αόριστον αποφάσισαν σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι αγρότες του Νότιου Έβρου την Τετάρτη (17/2), εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση. Παράλληλα, παραμένουν εγκλωβισμένα δεκάδες φορτηγά, τόσο από την ελληνική όσο και από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή, στο ΑΠΕ, ο μεγάλος αριθμός των οχημάτων δημιουργεί μία δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση που προκαλεί έντονο προβληματισμό στους αποφασισμένους να διατηρήσουν το μπλόκο αγρότες.

Στα μπλόκα παραμένουν και οι αγρότες του βορείου Έβρου οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον ανά διαστήματα αποκλεισμό του κόμβου Καστανέων-Ριζίων Ορεστιάδας καθώς και του νότιου κόμβου Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων).

Στο μεταξύ, σήμερα οι αγρότες της Ορεστιάδας προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της τοπικής εφορίας και επέδωσαν τα αιτήματά τους σε συνεργάτες της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσας Γκαρά, προκειμένου να της τα διαβιβάσουν.

Τέλος, αδύνατη παραμένει η διέλευση των οχημάτων στην περιοχή του Ορμενίου προς και από τη Βουλγαρία εξαιτίας των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας των Βούλγαρων οδηγών φορτηγών για τα ελληνικά αγροτικά μπλόκα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης