«Βουλιάζει» το Αγαθονήσι - Υπερδιπλάσιοι από τους κατοίκους οι μετανάστες

«Βουλιάζει» το Αγαθονήσι - Υπερδιπλάσιοι από τους κατοίκους οι μετανάστες

Χωρίς γιατρούς, χωρίς νερό, χωρίς υποδομές, με σχεδόν ανύπαρκτη αστυνόμευση η τοπική κοινωνία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο -  Φοβισμένοι και απελπισμένοι οι μόλις 150 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού  - Δραματική έκκληση από τον δήμαρχο του νησιού  

«Βουλιάζει» το Αγαθονήσι - Υπερδιπλάσιοι από τους κατοίκους οι μετανάστες
Κραυγή απόγνωσης και σήμα κινδύνου εκπέμπει το Αγαθονήσι, καθώς τα κύματα παράνομων μεταναστών κατακλύζουν το μικρό νησάκι. 

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος» οι μετανάστες που αποβιβάζονται στο νησί είναι υπερδιπλάσιοι από τους κατοίκους, με τους τελευταίους να είναι έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο δήμαρχος του νησιού Ευάγγελος Κοττορός, απευθύνει δραματική έκκληση στην Πολιτεία για άμεση βοήθεια. 

Κλείσιμο
«Έχουμε πάνω στο νησί κάπου 340 άτομα που δεν μπορούν να φύγουν. Καθώς, δεν υπάρχει χώρος διαμονής καταλύουν παντού όπου βρίσκουν, σε δρόμους, κάτω από δέντρα. Σε αριθμό είναι υπερδιπλάσιοι από τους μόνιμους κατοίκους», περιγράφει ο ίδιος.

Και συνεχίζει: «Είμαστε 150 άτομα στο νησί και δεν υπάρχουν υποδομές. Εχουμε μόνο έναν αστυνομικό στο τοπικό τμήμα και δύο λιμενικούς. Είναι δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση. Δεν υπάρχει γιατρός και τα τρόφιμα είναι ελάχιστα, λιγοστό και το νερό».

Το νησί βρίσκεται κοντά στη Σάμο, έχει έκταση μόλις 13,4τ.χλμ. και γύρω υπάρχουν πολλές βραχονησίδες και εντάσσεται στο Natura 2000 ως καταφύγιο.   

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης