Πλάκα: Κάποτε το καμάρι της Αθήνας, σήμερα σκουπιδότοπος

Πλάκα: Κάποτε το καμάρι της Αθήνας, σήμερα σκουπιδότοπος

Εικόνες ντροπής στα σοκάκια που καθημερινά περιδιαβαίνουν εκατοντάδες τουρίστες - Στο έλεος της εγκατάλειψης η όμορφη γειτονιά του κέντρου της Αθήνας

Πλάκα: Κάποτε το καμάρι της Αθήνας, σήμερα σκουπιδότοπος
Το «στολίδι» της Αθήνας, το πλέον τουριστικό μέρος της πρωτεύουσας, η συνοικία της Πλάκας σε τίποτε δεν θυμίζει πια τον παλιό καλό καιρό. Καταστηματάρχες και κάτοικοι καταγγέλουν ότι η γειτονιά τους έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος της, μοιάζοντας περισσότερο με σκουπιδότοπο και λιγότερο με την τουριστική ατραξιόν του κέντρου της Αθήνας.




Κλείσιμο

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα σκουπίδια με τους κάδους να είναι γεμάτοι απορρίμματα, τους δρόμους να μυρίζουν πολύ άσχημα και σε κάθε σοκάκι ο επισκέπτης να έρχεται αντιμέτωπος με ένα πολύ άσχημο θέαμα.



Και δεν είναι μόνο τα σκουπίδια... Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει και με το παράνομο παρκάρισμα, με αυτοκίνητα ή δίκυκλα να «ξεφυτρώνουν» παντού με αποτέλεσμα πολλές φορές οι διαβάτες να μην μπορούν να περάσουν πάνω από τα πεζοδρόμια.



Ανάλογο θέμα δημιουργούν και τα τραπεζοκαθίσματα: Ακόμα και σε πολύ στενά σοκάκια, δυσκολεύεσαι να περπατήσεις, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου καταλαμβάνεται από τραπέζια καταστημάτων και εστιατορίων!





Η εικόνα εγκατάλειψης είναι ολοκληρωτική καθώς τίποτε δεν έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για να φανεί ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από πλευράς δήμου για την πιο όμορφη γειτονιά των Αθηνών.




























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης