Χαμός στον «Αγ. Σάββα» για τα λείψανα: Οι ασθενείς δεν μπόρεσαν να προσκυνήσουν

Χαμός στον «Αγ. Σάββα» για τα λείψανα: Οι ασθενείς δεν μπόρεσαν να προσκυνήσουν

Ασθενείς και εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν τη λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας, με τη δυσαρέσκεια να είναι έντονη - Η λειψανοθήκη αναχώρησε μετά από δύο ώρες, ενώ πολύς κόσμος περίμενε στο προαύλιο - Προσκύνησε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος

Χαμός στον «Αγ. Σάββα» για τα λείψανα: Οι ασθενείς δεν μπόρεσαν να προσκυνήσουν
Κοσμοσυρροή στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» από πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής, καθώς εκατοντάδες πιστοί περίμεναν να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, που μεταφέρθηκε εκεί λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί. Αμέσως στο παρεκκλήσι, που βρίσκεται στο χώρο του νοσοκομείου τελέστηκε δέηση, ενώ έκλεισαν οι πόρτες, προκειμένου να αποφευχθούν απρόοπτα λόγω του τεράστιου πλήθους.

Λίγο αργότερα όμως, και χωρίς αυτό να έχει προβλεφθεί, οι πόρτες για τους συγκεντρωμένους πιστούς άνοιξαν και ο κόσμος έσπευσε να κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου για να προσκυνήσει. Τα Ιερά Λείψανα παρέμειναν στο χώρο για περίπου δύο ώρες, ως τις 12 το μεσημέρι και κατόπιν επέστρεψαν στην Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω, όπου φιλοξενούνται όσο βρίσκονται στην χώρα μας. Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών και των εργαζομένων του νοσοκομείου που ήθελε, δεν κατόρθωσε να φτάσει την Λειψανοθήκη, με την δυσαρέσκεια να είναι έντονη καθώς εκατοντάδες δεν κατόρθωσαν, παρά την πολύωρη αναμονή να προσκυνήσουν.

Περιφορά των Λειψάνων στο νοσοκομείο δεν έγινε, παρά τις φήμες για το αντίθετο, κι έτσι ασθενείς που ήθελαν να προσκυνήσουν αλλά δεν μπορούσαν να σταθούν στην ουρά λόγω της κατάστασης της υγείας τους, τελικά δεν το κατόρθωσαν. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε κόσμος που δεν σεβάστηκε την κατάσταση των ανθρώπων αυτών κι έτσι ακόμα και μέσα στο παρεκκλήσι δεν έλειπαν οι σπρωξιές και οι αντεγκλήσεις, για μια «καλύτερη θέση» στα λείψανα. 

«Ήμασταν εδώ για ένα σκοπό και τελικά ο σκοπός αυτός δεν επετεύχθη» έλεγαν με πόνο ψυχής ασθενείς που αναζητούν στην πίστη τους δύναμη για να ανταπεξέλθουν σε όσα αντιμετωπίζουν.


Κλείσιμο








Υπενθυμίζεται ότι αν και αρχικά είχε ανακοινώσει και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ότι θα παραβρεθεί στην περιφορά των λειψάνων στον «Αγιο Σάββα», μετά τα αρνητικά σχόλια, ακύρωσε την επίσκεψή του. Μεταξύ των πιστών όμως που έσπευσαν να προσκυνήσουν ήταν και ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος.

Η παράδοση της εκκλησίας στην Ελλάδα είναι βαθιά, όπως είναι και σε άλλες χριστιανικές χώρες, δήλωσε εξερχόμενος του νοσοκομείου ο κύριος Νικολόπουλος, ενώ όταν ρωτήθηκε για την θέση του στην συζήτηση για τον διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους, απάντησε: «Ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος πιστεύω ότι αν γίνει αυτό θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την χριστιανική πίστη».



Από νωρίς το πρωί βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο εκατοντάδες πιστοί, άνθρωποι όλων των ηλικιών, που έσπευσαν από νωρίς στο ογκολογικό νοσοκομείο, ώστε να πάρουν θέση στην τεράστια ουρά και να κατορθώσουν να δουν από κοντά τα Ιερά Λείψανα. Ασθενείς και επισκέπτες παρακολουθούν από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα, ενώ οι εργαζόμενοι σήκωσαν ένα πανό που αναγράφει «Δημόσια Υγεία για όλους».



































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης