Βροχές, καταιγίδες ακόμη και χιόνια σήμερα - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Βροχές, καταιγίδες ακόμη και χιόνια σήμερα - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο τις επόμενες ώρες - Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή

Βροχές, καταιγίδες ακόμη και χιόνια σήμερα - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε σήμερα, Σάββατο. Όμως από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 έως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Οι περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία εξαιτίας κυρίως των ισχυρών νότιων ανέμων είναι στο Ιόνιο, η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Αγρίνιο, η Ναύπακτος, τα Κύθηρα και γενικά το Μυρτώο πέλαγος. 

Οι άνεμοι αργότερα θα επηρεάσουν το Σαρωνικό, την Ύδρα, την Ερμιόνη, την Επίδαυρο, την Αίγινα και το Σούνιο. Στη συνέχεια θα πληγούν οι περιοχές του νότιου Ευβοϊκού, η Χαλκίδα, η Ερέτρια, η Κάρυστος, το Μαντούδι και το Λαύριο. 

Κλείσιμο
Στη συνέχεια η κακοκαιρία θα περάσει στην Κέα, τη Σύρο, την Τήνο, την Άνδρο και ιδιαίτερα οι άνεμοι θα φτάσουν τα 10 και τα 11 μποφόρ στην Σκύρο, τον Αη-Στράτη, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη. Λιγότερο από τους σαρωτικούς ανέμους θα επηρεαστούν η Μυτιλήνη και η Χίος. 

Ισχυρούς ανέμους όμως θα έχουμε και στην ξηρά, κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου, στο Μαίναλο στην Πελοπόννησο αλλά και στο Θεσσαλικό κάμπο με τα Τρίκαλα και τη Λάρισα. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι και στον Θερμαϊκό κόλπο με τη Χαλκιδική και τη Θάσο. 

Στη Μακεδονία και Θράκη
, θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα τοπικά ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας όπου κατά περιόδους θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι, από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 4 με 8 βαθμούς χαμηλότεροι.

Στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειότερων περιοχών οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 6 με 8 στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικε΄ς καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι, νότιοι - νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμορμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία βελτίωση στα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 8 με 9 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς μεγαλύτερη.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν αλλά δε φαίνεται να έχουμε βροχές. Οι νοτιάδες ωστόσο θα πνέουν έως 8 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, ιδιαίτερα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις αλλά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια, νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή

Περιμένουμε στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις που θα πυκνώνουν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από 1.300 με 1.400 μέτρα υψόμετρο και πάνω και αυτό λόγω των νοτιάδων. Στην υπόλοιπη  χώρα ο καιρός θα είναι αρκετά βελτιωμένος και περιμένουμε μόνο λίγες νεφώσεις. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και για λίγο εως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 17 βαθμούς και στα νησιά απο 12 εως 20 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε μικρά διαστήματα με νεφώσεις και περισσότερες ώρες με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 7 μποφόρ, τοπικά εως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 12 εως 16 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλό καιρό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης