Ακόμα ένα κύμα χιονιά απόψε

Ακόμα ένα κύμα χιονιά απόψε

Αποκλεισμένα ολόκληρα χωριά στα βουνά της Κρήτης και στις Κυκλάδες, όπου το χιόνι φτάνει τα δύο μέτρα - Χιονίζει πάλι στην Αττική - Χωρίς ρεύμα περιοχές των Κυκλάδων - Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν αύριο λόγω του ψύχους

Ακόμα ένα κύμα χιονιά απόψε
Με νέα προβλήματα να δυσκολεύουν τους κατοίκους όλης της χώρας συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, που χαρακτηρίζεται από χιονοπτώσεις αλλά κυρίως, τσουχτερό κρύο. Αν και χιόνι πέφτει πλέον σε λιγότερες περιοχές της Ελλάδας, στην Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, εν τούτοις το πολικό ψύχος με θερμοκρασίες που φτάνουν τους -18 βαθμούς Κελσίου, προκαλεί ολικό παγετό και... βάζει τη χώρα στην κατάψυξη!  

Ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, το χιόνι στους δρόμους παγώνει και η οδήγηση καθίσταται πολύ επικίνδυνη σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου.

Κλείσιμο
Στην Κρήτη, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα δέχθηκε μεγάλες ποσότητες χιονιού, παραμένουν αποκλεισμένα ολόκληρα χωριά στον Ψηλορείτη, ενώ εδώ και τέσσερις μέρες δεν μπορούν να φύγουν από τα μαντριά τους δεκαπέντε κτηνοτρόφοι στην περιοχή των Ανωγείων. Ο δρόμος προς το οροπέδιο του Ομαλού στα Χανιά παραμένει επίσης αποκλεισμένος, ενώ στην περιοχή επιχειρούν ειδικά οχήματα. 





Βυθισμένη στο σκοτάδι από το μεσημέρι των Θεοφανείων είναι η Τήνος, αφού η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Αρκετά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από το χιόνι, ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμη η Άνδρος, η Νάξος και η Σύρος. Χιόνι ύψους δύο μέτρων έχει καλύψει και το οδικό δίκτυο της Άνδρου, όπου έχουν αποκλειστεί εννέα κοινότητες, οι Αποικία, Βουρκωτή, Μέσα Βούνι, Έξω Βούνι, Κόχυλος, Πίτροφος, Παλαιοχώρα, Απρόβατο και Άρμη. Για την πρόσβαση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.





Το βράδυ της Τετάρτης χιονίζει εκ νέου στην Αττική, κυρίως στα βόρεια προάστια, που άλλωστε το έχει στρώσει από τη νύχτα των Θεοφανείων. Οι δρόμοι στις περιοχές αυτές όπου το χιόνι έχει παγώσει είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για τους οδηγούς.









Στην Αττική οδό, οι πινακίδες οδικής βοήθειας προειδοποιούν για την χιονόπτωση και ενημερώνουν τους οδηγούς ότι γίνεται ρίψη αλατιού.











Κλειστά σχολεία λόγω του ψύχους
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω του χιονιού και των πολικών θερμοκρασιών που θα σημειωθούν νωρίς το πρωί. Οι μαθητές στα μισά σχεδόν σχολεία της Αττικής, της Κρήτης, των Κυκλάδων και της Φλώρινας δεν θα γυρίσουν μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.  

Αττική

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των δημοτικών αρχών, κλειστά θα παραμείνουν αύριο λόγω καιρικών συνθηκών τα σχολεία στους δήμους Κηφισιάς, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Παπάγου-Χολαργού, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πεντέλης.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης, μετά από νεώτερη απόφαση του Δημάρχου Παλλήνης κ.Αθανάσιου Ζούτσου. Η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναστέλλεται για την Πέμπτη και στις τρεις δημοτικές ενότητες, Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης.

Κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου, δηλ. Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη, στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.

Δεν εξεδόθησαν ανακοινώσεις για κλείσιμο των σχολείων στους δήμους Αγ. Παρασκευής, Φιλοθέης-Ψυχικού, Μαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας.

Φλώρινα
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Φλώρινας, εξαιτίας του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν στους δήμους Γρεβενών, Εορδαίας Κοζάνης, Άργους Ορεστικού Καστοριάς και Πρεσπών Φλώρινας.

Κυκλάδες
Παρατείνονται κατά μία ημέρα οι διακοπές των μαθητών της Σύρου, καθώς κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου λόγω της κακοκαιρίας.

Δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2015.

Στην Τήνο, που παραμένει χωρίς ρεύμα από τα Θεοφάνεια και έχει χιονίσει πολύ, τα σχολεία δεν αναμένεται να ανοίξουν.

Ηράκλειο
Λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού θα παραμείνουν κλειστά, αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, στον Δήμο Ηρακλείου τα νηπιαγωγεία Δαφνών, Βασιλειών, Αγίου Σύλλα, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Βλάσση, Προφήτη Ηλία, Κυπαρισσίου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Βενεράτου. Επίσης, τα δημοτικά σχολεία Δαφνών, Βασιλειών, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Σύλλα, Καρκαδιώτισσας, Βενεράτου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Προφήτη Ηλία, καθώς και τα γυμνάσια Προφήτη Ηλία, Βενεράτου, Αγίου Μύρωνα και το Λύκειο Αγίου Μύρωνα.

Υπόλοιπη Κρήτη 
Κλειστά, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα είναι αύριο τα σχολεία και στους δήμους Βιάννου, Μινώα Πεδιάδος, Αρχανών- Αστερουσίων και Οροπεδίου Λασιθίου.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης