Αντιπρύτανης ΑΠΘ: «Πρέπει να φασιστοποιηθούμε, όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας»

Αντιπρύτανης ΑΠΘ: «Πρέπει να φασιστοποιηθούμε, όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας»

Δείτε τη δήλωση του Γιάννη Τζιφόπουλου που εξόργισε τους φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Κατέλαβαν την Πρυτανεία, διέκοψαν τη Σύγκλητο και έδωσαν στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο

Αντιπρύτανης ΑΠΘ: «Πρέπει να φασιστοποιηθούμε, όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας»
Μια πρωτοφανής δήλωση του Αντιπρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Τζιφόπουλου προκάλεσε την οργή των φοιτητών, πυροδότησε νέα ένταση στο Πανεπιστήμιο και προφανέστατα αναμένεται να συζητηθεί τα μάλα στη συνέχεια.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας και αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΑΠΘ, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, δεν δίστασε να δηλώσει πως η εξουσία και όσοι την ασκούν πρέπει να... «φασιστοποιηθούν» προκειμένου να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζιφόπουλος δήλωσε: «Φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας, δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας». Και συμπλήρωσε: «Εάν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, την Αυστραλία, σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε».

Κλείσιμο
Αυτή η φράση του άναψε φωτιές με τους φοιτητές του τμήματος να δίνουν το βίντεο στη δημοσιότητα και παράλληλα να προχωρούν σε κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης του Αριστοτέλειου από το οποίο εκδίωξαν τους διοικητικούς και διέκοψαν την συνεδρίαση της Συγκλήτου που γινόταν αλλού με τηλεδιάσκεψη. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης