Μαλλιώρη: Δεν είμαι κλέφτρα

Μαλλιώρη: Δεν είμαι κλέφτρα

Ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ έσπευσε να της θυμίσει ότι έχει παραιτηθεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τις αίθουσες του Οργανισμού - Τελικά η συνέντευξη Τύπου που ήθελε να παραχωρήσει η πρώην πρόεδρος του Οργανισμού έγινε... αλλά στο πεζοδρόμιο




Μαλλιώρη: Δεν είμαι κλέφτρα
Σκληρή συνεχίζεται η αντιπαράθεση με «φόντο» τον ΟΚΑΝΑ της πρώην προέδρου του Οργανισμού κυρίας Μένης Μαλλιώρη και της υφυπουργού Υγείας, κυρίας Ζέττας Μακρή.
Νέο επεισόδιο στις σχέσεις των δύο γυναικών πυροδότησε την Παρασκευή η απόφαση της κυρίας Μαλλιώρη να δώσει συνέντευξη τύπου για τον ΟΚΑΝΑ μέσα στο κτίριο του Οργανισμού. Ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ δεν επέτρεψε τη συνέντευξη τύπου λέγοντας πως η κυρία Μαλλιώρη έχει παραιτηθεί και δεν μπορεί να μιλά από τον ΟΚΑΝΑ ως παραιτηθείσα πρόεδρος, ωστόσο πίσω από τη σθεναρή στάση του κ. Γιώργου Μαριδάκη να μην της παραχωρεί το χώρο η κυρία Μαλλιώρη «είδε» την υφυπουργό Υγείας.
 
Η κυρία Μακρή πάλι με ανακοίνωσή της κάλυψε τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού δηλώνοντας ότι «ο αντιπρόεδρος ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του» αλλά και την… ίδια αποσαφηνίζοντας ότι δεν απαγόρευσε τη συνέντευξη. Επιπλέον, η κυρία Μακρή υπογράμμισε  την αναγκαιότητα της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ, με τον πλέον καλύτερο δυνατό τρόπο στις δεδομένες συνθήκες. «O ΟΚΑΝΑ πρέπει να λειτουργήσει. Οποιαδήποτε περαιτέρω ένταση δεν βοηθά στην κατεύθυνση αυτή, ειδικά τώρα που έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη» τόνισε η κυρία Μακρή.                    
Κλείσιμο
 
Η παραιτηθείσα από χθες πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, είχε ενημερώσει τους δημοσιογράφους ότι στο πλαίσιο της συνέντευξης θα παρείχε εξηγήσεις για την οικονομική διαχείριση του Οργανισμού και τη «μαύρη τρύπα» των  8,5 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι το οικονομικό σκέλος του ΟΚΑΝΑ, με παραμέτρους όπως η κακοδιαχείριση, η έλλειψη παραστατικών, η τακτική του άτυπου εσωτερικού δανεισμού κα ,  ήταν μια από τις τρεις υποθέσεις που η αρμόδια υφυπουργός, κυρία Μακρή έχει αποστείλει στον Εισαγγελέα.
 
Το πρωί της Παρασκευής προσερχόμενη η κυρία Μαλλιώρη στον ΟΚΑΝΑ επί της οδού Αβέρωφ στην Αθήνα, ενημερώνεται από τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Γεώργιο Μαριδάκη, που την αναπληρώνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον χώρο του ΟΚΑΝΑ για τη συνέντευξη. Η κυρία Μαλλιώρη διαμαρτύρεται ότι «δεν με αφήνετε να μιλήσω» και αποχωρεί από το κτίριο. Στο μεταξύ, μαζί της βρίσκονται και πολλοί εργαζόμενοι –σημειωτέον ότι και αυτοί δίδουν συνέντευξη τύπου την ερχόμενη Δευτέρα για το θέμα στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ- οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ανυπόστατες όπως λένε καταγγελίες περί των μισθών τους, οι οποίοι ακολουθούν πλέον το ενιαίο μισθολόγιο.



Έξω από το κτίριο η κυρία Μαλλιώρη σχολίασε ότι «αυτή η απαγόρευση θυμίζει άλλες εποχές και δεν δείχνει δημοκρατική ευαισθησία. Λυπάμαι, που πρέπει να εγκαταλείψω αυτό το χώρο, αλλά αναγκάζομαι μετά από όσα αναληθή και ψευδή ακούστηκαν εις βάρος μου. Δεν είμαι κλέφτρα», είπε η κυρία Μαλλιώρη. Επίσης, αναφέρθηκε στις εκθέσεις Ρακιντζή για τη μισθοδία και τις πιστώσεις του ΟΚΑΝΑ, λέγοντας  ότι «τα πορίσματα αναφέρονται σε ελέγχους που είχαν γίνει πριν το 2009, ενώ εγώ ανέλαβα τον ΟΚΑΝΑ το 2010».
 
Η υφυπουργός Υγείας μετά την ολοκλήρωση της επεισοδιακής συνέντευξης τύπου ξεκαθάρισε με ανακοίνωση της ότι «ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ που αναπληρώνει την παραιτηθείσα πρόεδρο ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία. Η σύσταση του αντιπροέδρου του ΟΚΑΝΑ προκειμένου να μην παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου η κυρία Μένη Μαλλιώρη εντός του χώρου, έγινε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του» κατέληξε η υφυπουργός. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης