Λήξη συναγερμού για το σκάφος που εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής να πλέει νότια των Χανίων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες επρόκειτο για ένα σκάφος το οποίο μετέφερε οικονομικούς μετανάστες και το οποίο αφού ελέγχθηκε από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος στα Χανιά, συνέχισε την πορεία του καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι επιβάτες τους δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Ο συναγερμός έληξε και το περιπολικό σκάφος από τα Χανιά που είχε βγει στα ανοικτά για τις ανάγκες της επιχείρησης επέστρεψε πίσω. Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr το σκάφος που βρέθηκε να πλέει κοντά στη Γαύδο, δεν ζήτησε ποτέ τη βοήθεια των λιμενικών αρχών, ενώ ακόμη παραμένει άγνωστος ο λόγος που σήμανε συναγερμός στις λιμενικές αρχές των Χανίων.
Το λιμεναρχείο της Αγίας Γαλήνης αλλά και αυτό της Παλαιόχωρας ήταν με τη σειρά τους σε επιφυλακή αν και το σκάφος του λιμενικού σώματος στην Αγία Γαλήνη βρίσκεται σε ακινησία λόγω βλάβης από την Πέμπτη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ενώ αυτό της Παλαιόχωρας βρίσκεται στη Χίο προκειμένου να συνδράμει σε έρευνες.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).