Eurostat: Κόλαση η ανεργία στην Ελλάδα - Στο 27,9% το ποσοστό

Eurostat: Κόλαση η ανεργία στην Ελλάδα - Στο 27,9% το ποσοστό

Τον Ιούνιο του 2013 οι άνεργοι Έλληνες έφτασαν στα 1,4 εκατ. - Στο 61,5% το ποσοστό ανεργίας στους νέους κάτω των 25 ετών - Άνεργη μία στις τρεις γυναίκες και ένας στους 4 άντρες

Χρυσό μετάλλιο για τον Ηλία Ηλιάδη στο Τόκιο!
Eurostat: Κόλαση η ανεργία στην Ελλάδα - Στο 27,9% το ποσοστό
Στο 27,9% του ενεργού πληθυσμού, και σε απόλυτους αριθμούς τα 1,4 εκατ. άτομα, ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο, έναντι 27,6% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Η Ελλάδα εμφανίζει τη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε., ενώ ακολουθεί η Ισπανία με 26,2%. Από τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Eurostat προκύπτει πως η μέση ανεργία στην Ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Αύγουστο στο 12% του ενεργού πληθυσμού και στο σύνολο της Ε.Ε. στο 10,9%.

Εξάλλου, η Ελλάδα εμφανίζει την ψηλότερη ανεργία στην Ε.Ε. στις γυναίκες και τους νέους. Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, στη χώρα μας, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,9%, στις γυναίκες 31,9% και στους νέους κάτω των 25 ετών 61,5%.

Κλείσιμο
Αντίστοιχα, στην Ευρωζώνη, ο μέσος όρος ανεργίας στους άνδρες ήταν 11,9%, στις γυναίκες 12,3% και στους νέους κάτω των 25 ετών 23,7%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης