Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα τα Χριστούγεννα

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα τα Χριστούγεννα

Αισθητή αύξηση των επισκεπτών αλλά και του τζίρου σε ορισμένες επιχειρήσεις

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα τα Χριστούγεννα
Θετικές είναι οι πρώτες ενδείξεις για την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης τις εορτές των Χριστουγέννων. Η χορήγηση του κοινωνικού επιδόματος αλλά και η αύξηση των επισκεπτών στην πόλη φαίνεται ότι τόνωσαν την αγορά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. 

Ιδιαίτερα την παραμονή των Χριστουγέννων, διαπιστώθηκε αύξηση της προσέλευσης των καταναλωτών στο εμπορικό κέντρο της πόλης, καθώς και αισθητή αύξηση του τζίρου σε ορισμένες επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Πάνο Μενεξόπουλο, σε κάποιες επιχειρήσεις επιλεκτικά «η αύξηση του τζίρου ήταν της τάξης του 25%» σε σχέση με πέρυσι, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η επισκεψιμότητα και το επίδομα. «Υπάρχει καλύτερη κίνηση σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη Κυριακή, σίγουρα τα χρήματα που μοιράστηκαν το τελευταίο διάστημα έδωσαν και ένα μερίδιο στην αγορά. Το επίδομα πραγματικά τόνωσε την καταναλωτική κίνηση. Παράλληλα το τετραήμερο έφερε κόσμο, είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες (στη Θεσσαλονίκη)», δήλωσε στο ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ  «Πρακτορείο 104,9 FM». 
Κλείσιμο

Ο κ. Μενεξόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι περισσότερο ευνοημένες από τη συγκυρία ήταν οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. «Η μεγάλη επιχείρηση γίνεται μεγαλύτερη και ο μικρότερος επιχειρηματίας πρέπει να φροντίσει για να μην συρρικνωθεί» σχολίασε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η κίνηση το προσεχές τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς. 

Τις επόμενες ημέρες, τα μαγαζιά θα λειτουργούν με συνεχές ωράριο, μέχρι τις 9 το βράδυ. «Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το προτεινόμενο ωράριο είναι μέχρι τις 18:00, αν και κάποια σούπερ μάρκετ πιθανότατα να παραμείνουν ανοικτά λίγο πιο αργά» διευκρίνισε. 

Σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας, που προτείνει στις επιχειρήσεις-μέλη του ο ΕΣΘ για τις επόμενες ημέρες, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις εξής ώρες:

-Σήμερα Τετάρτη μέχρι τις 9 το βράδυ

-Αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ

-Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα

-Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα είναι κλειστά

-Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018 ο ΕΣΘ προτείνει τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά, όπως παραδοσιακά ισχύει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης