Διπλές εισφορές για 200.000 αυτοαπασχολούμενους το 2018

Διπλές εισφορές για 200.000 αυτοαπασχολούμενους το 2018

Εξαιτίας της αδυναμίας του ΕΦΚΑ να προσδιορίσει και να εισπράξει εγκαίρως τις φετινές εισφορές

Διπλές εισφορές για 200.000 αυτοαπασχολούμενους το 2018
Διπλές εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ θα κληθούν για το 2018 να καταβάλουν 200.000 αυτοαπασχολούμενοι (γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, βενζινοπώλες), εξαιτίας της αδυναμίας του ΕΦΚΑ
να προσδιορίσει και να εισπράξει εγκαίρως τις φετινές εισφορές. Έτσι, οι εισφορές του 2017 (7% για επικουρική σύνταξη και 4% για εφάπαξ) θα καταβληθούν σε 11 ή 12 δόσεις, ταυτόχρονα με αυτές του 2018.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στα ειδοποιητήρια Νοεμβρίου που αναμένεται να αναρτήσει ο ΕΦΚΑ μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του μήνα, θα υπάρχουν μόνο οι εισφορές Οκτωβρίου για κύρια ασφάλιση και υγεία.

Κλείσιμο
Οι 200.000 αυτοαπασχολούμενοι, θα έπρεπε από την αρχή του 2017, παράλληλα με τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ για την κύρια ασφάλιση να καταβάλουν και εισφορές υπέρ ΕΤΕΑΕΠ για επικούρηση ή και εφάπαξ. Πρόκειται για εισφορές που εισπράττει ο ΕΦΚΑ και τις αποδίδει στη συνέχεια στο ΕΤΕΑΕΠ.

Ομως, η ενοποίηση όλων των Ταμείων σε ένα, οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού αλλά και πληρωμής των εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους καθώς και οι καθυστερήσεις που αυτές επέφεραν, είχε ως αποτέλεσμα ένα μήνα πριν από την ημερολογιακή λήξη του 2017, να μην είναι εφικτή η συνείσπραξη των συγκεκριμένων εισφορών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης