Αύξηση - σοκ έως και 130% στις ασφαλιστικές εισφορές επαγγελματιών από το 2018

Αύξηση - σοκ έως και 130% στις ασφαλιστικές εισφορές επαγγελματιών από το 2018

Για να αποφευχθεί η απότομη επιβάρυνση που θα προκύψει, προβλέπεται το 2018 να λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή των ασφαλίστρων στον ΕΦΚΑ το 85% του φορολογητέου εισοδήματος μαζί με τις αναλογούσες εισφορές (θα γίνεται έκπτωση 15%)

Νέο χαράτσι - σοκ, το οποίο θα επιφέρει αυξήσεις στις εισφορές των επαγγελματιών έως 130% λόγω της αλλαγής της βάσης υπολογισμού τους, έρχεται από το 2018.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τα «Νέα» οι νέες ανατροπές για 1,4 εκατ.
ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, και αυτοαπασχολούμενους αφορούν την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών, όπου θα υπολογίζονται επί των ακαθάριστων εσόδων, χωρίς δηλαδή την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί, ενώ έως και φέτος επιβάλλονται επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος. 

Το δημοσίευμα αναφέρει εν συνεχεία, ότι για να αποφευχθεί η απότομη επιβάρυνση που θα προκύψει, προβλέπεται το 2018 να λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή των ασφαλίστρων στον ΕΦΚΑ το 85% του φορολογητέου εισοδήματος μαζί με τις αναλογούσες εισφορές (θα γίνεται έκπτωση 15%). 

Και από το 2019 να ισχύσει το νέο μέτρο πλήρως για το 100% του εισοδήματος συμπεριλαμβανομένων των εισφορών. 

Εκτιμάται ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία θα αγγίξει το 130% έως το 2021, καθώς: 

– Για το 2018 τα πρόσθετα έσοδα από εισφορές ανέρχονται σε 53 εκατ. ευρώ

– Για το 2019 στα 124 εκατ. ευρώ

– Για το 2020 στα 126 εκατ. ευρώ

– Για το 2021, τα έσοδα από εισφορές τους οι εισφορές αυξάνονται στα 128 εκατ. ευρώ

Οι εισφορές θα υπολογίζονται για όλους ως ποσοστό στο εισόδημα του προηγούμενου έτους, πριν όμως, αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες για παράδειγμα για πρώην ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ανέρχονται στο 27%. 

ΣΧΟΛΙΑ (38)

Τάκης

Δεν θα μείνει ελεύθερους επαγγελματίες ή αγρότης στην Ελλάδα ούτε για δείγμα...!

Φτωχοι δικηγόροι του Κολωνακιου

Δωσε πονο Αλεξη, ο λαος δε λυπάται κατι γυναικολόγους που με 5 γέννες το μηνα βγαζουν 25,000 ευρω μαυρα συν επισκέψεις και νοσοκομείο.

Nikos

Που δεν τους καταγγέλλει βέβαια ποτέ κανείς ε φίλε του Αλέξη? Πόνο δεν δίνει σε κανέναν από αυτούς που αναφέρεις γιατί τώρα με τον φίλο σου περνάει ζωή και κότα!!! Οι φοροφυγάδες παρακαλάνε τον Αλέξη να μείνει κι οπαδοί σαν τα μούτρα σου πιστεύουν πως ψήφισαν τον σύγχρονο σταυροφόρο κατά της διαφθοράς. Ο μόνος που θα πονέσει είναι ο έντιμος ελ. επαγγελμ., που θα πρέπει να φορολογείται αισχρά και να ακούει να τον βρίζουν. Καληνύχτα οπαδέ

gio

Αυτοί μπορούν και πληρώνουν. Εσύ ρούφα ΦΠΑ 24% σε όλα τα προιόντα, υπηρεσίες και συνέχισε να μασάς το άχυρο του Αλέξη γαρνιρισμένο με μπόλικη αυταπάτη και σερβιτόρο τον Καρανίκα. Καληνύχτα ....

Ελεύθερος επαγγελματίας στο 92%

Ποιος τους εμποδίζει βρε να πιάσουν τους 5 γυναικολόγους του Κολωνακίου, κρύβεται το χρήμα; Ωραίο το παραμύθι με τους γυναικολόγους, αλλά το δράμα είναι στους μεσαίους τίμιους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα πληρώνουν κλίμακα φόρου 45%, εισφορά 9% και ΕΦΚΑ 38%. Σύνολο κλίμακας 92%. Αυτή είναι η αλήθεια που θέλετε να κρύψετε, και άσε τον γυναικολόγο για όταν θα κάνεις την αλλαγή φύλου..

Η ΔΗΜΕΥΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

Είναι ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΔΗΜΕΥΣΗ των εισοδημάτων των ΕΝΤΙΜΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ !!! Δεν είναι οικονομική πολιτική αριστερή. Είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ: 1.- ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΠΛΕΟΝ, ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΣΑΝΕΛ, 2.- ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 3.- ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, 4.- ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ 5.- ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΞΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ) ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ! ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΑ !! ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ !! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ !!

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Μετα αναρωτιούνται γιατι οι ελευθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν! Ανοιχτός ΠΟΛΕΜΟΣ υπαρχει μεταξυ αυτων κ του ληστρικού κράτους!! Οποιος επιβιώσει. Εχουνε κάτσει πάνω σε ενα 25-30% του εργατικού δυναμικού για να πληρώσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για όλους τους υπολοιπους! Δε νομίζω..

@

Εχω σταματησει να πληρωνω τον ληστρικο ΕΦΚΑ. (εχω αλλα δεν τα πληρωνω. Δεν θα πληρωνω εγω τις συνταξεις των 50ηρων και των αγαμων θυγατερων) και ετοιμαζομαι να δουλευω σε εταιρεια εξωτερικου....Παρτα Κατρουγκαλε.

κιτκατ

Αν όταν πήγαινες σχολείο ήσουν αδιάφορος για τα μαθηματικά και τα μαθήματα γενικά, και μετά γίνεσαι βουλευτής και σύμβουλος, τέτοιους σουρεάλ νόμους βγάζεις !

ΒΑστα Τσιπρα, βάστα Σοιμπλε

Μυξοκλαινε σαν τις χήρες οι γυναικολόγοι, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μπλοκακηδες ιδιωτικοί που ζουν για να φοροδιαφεύγουν. Αν βγει ο Κουλης θα σωθούν αλλα δε θα βγει γιατι δεν τον θελουν οι Γερμανοι αφου θα χαϊδεύει αυτιά μονο.

Εσύ ακόμα

έχεις στο μυαλό σου ότι οι δικηγόροι και οι μηχανικοί βγάζουν ότι έβγαζαν πριν 20 χρόνια. Έχεις καταλάβει ότι οι απόφοιτοι των αντίστοιχων σχολών τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια δεν βρίσκουν την παραμικρή δουλειά; Τα 2/3 των μηχανικών έχει αναγκαστεί να φύγει στο εξωτερικό και οι υπόλοιποι ψοφοπεινανε από την πρώτη μέρα που βγήκαν στο επάγγελμα. Οι δε νέοι δικηγόροι, αν είναι τυχεροί να βρουν δουλειά, παίρνουν χαρτζηλίκι 2-3 κατοστάρικα. Και επιπλέον έχουν να πληρώσουν όλες αυτές τις υπέρογκες εισφορές. Οι συνθήκες για τους νέους εώς 40 είναι ασφυχτικές.

ΠΡΟΣ ΤΡΟΛΑΚΙ

Εγώ πάντως πήγα να βγάλω μιά άδεια μικρής κλίμακας στην επαρχία και όλοι οι μηχανικοί που πήγα μου ζητούσαν 300 ευρώ για ένα φύλλο χαρτί.Τώρα τι λες εσύ...

Νικος

Άντε πάμε το τραγούδι των συντεχνιών σε ένα θέμα που αφορά την υπερφορολογηση... Έχεις δίκιο αλλά πως το επιχείρημα σου δείχνει πως η υπερφορολογηση είναι δικαιολογημένη, μόνο εσύ το ξέρεις.

Νικος

Δεν μυξοκλαίνε αλλά πανηγυρίζουν... Αυτός που δεν δηλώνει εισοδήματα με τον φίλο σου τον Αλέξη περνάει ζωή χαρισάμενη. Εσύ μόνο νομίζεις πως αλλάζουν τα πράγματα. Αλλάζουν για τους λίγους που μέχρι τώρα πλήρωναν τα πάντα, που είτε θα κλείσουν, είτε θα παρανομήσουν για λόγους επιβίωσης και μόνο. Καληνύχτα κατά φαντασία αριστερέ, αλλά μην κοιτάς στον καθρέφτη, το είδωλό σου θα είναι ιδιαιτέρως φασιστικό.

εγώ

πληρώνω τον εφκα κανονικά και για να συνεχίσω να πράττω το καθήκον μου προς το κράτος απέλυσα έναν υπάλληλο που δυστυχώς είχε ανάγκη τα χρήματα.

Σούπερ

Λέω οι ελ. επ. να μετακομίσουν σε μία συνοριακή περιοχή και να ζητήσουμε ανεξαρτησία...

Σούπερ

Στάση πληρωμών άμεσα... τίποτα άλλο

αλήτες αριστεροί

130 να είναι οι μέρες σας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Marchionne-end

ΣΟΚ στην Ιταλία. Ο πιο πετυχημένος Ιταλός μάνατζερ, είναι σοβαρά άρρωστος. Με επίσημη ανακοίνωση -η οποία αφήνει ερωτήματα- η Fiat-Chrysler (FCA) έκανε γνωστό ότι το αφεντικό της  Sergio Marchionne, λόγω σοβαρών προβλημάτων με την υγεία του αποχωρεί από το τιμόνι της εταιρείας.

rosooi

Πτώση στον αριθμό των Ρώσων επισκεπτών, λόγω των καλύτερων τιμών που προσφέρει η Τουρκία. Η διπλωματική κρίση με τη Ρωσία δεν έχει επηρεάσει προς το παρόν, λένε παράγοντες της τουριστικής αγοράς, αλλά περιμένουν να δούν τις επιπτώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν. 

60
enfia

Η ανάρτηση των τελικών ποσών δεν αποκλείεται να γίνει και μετά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης - Δεν αλλάζει η ημερομηνία της πρώτης δόσης, η οποία συμπίπτει με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, την τελευταία εργάσιμη του Σεπτεμβρίου

4
f11ccc2ea29477fa81044a6100ea93c3_XL

Το 2018 θα είναι μία ακόμη πτωτική χρονιά για την εισερχόμενη τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η Τουρκία βλέπει τα νούμερα των αφίξεων των Ρώσων τουριστών να έχουν ...εκτοξευθεί.